Leáldozott a szerelmi horoszkóp ideje?

forrás: Prím Online, 2023. február 7. 18:53

Év elején bizakodóan tekintünk az előttünk álló hónapokra és tele vagyunk vágyakkal, tervekkel a jövőre nézve. Sokan fordulnak ilyenkor az asztrológia segítségéhez, hogy iránymutatást és segítséget kapjanak vágyaik megvalósításához. Az egyedülállók szempontjából az egyik fő kérdéskör általában, hogy mikor lép be végre életükbe az a személy, aki mellett megtalálják a boldogságot. A Randivonal.hu társkereső oldal most társkeresői körében járt utána, mennyire hisznek a sorszerűségben és keresnek-e társat csillagjegy alapján.

 

Sorsszerűség és szerelem

 

Az asztrológiától természetesen nem lehet kész tényeket és konkrétumokat várni, emiatt lengi körbe sokak részéről a bizonytalanság érzése és inkább babonának vagy komolytalanságnak tekintik. Ugyanakkor az asztrológiát komplexen tekintve az önismeret forrása lehet és a megfelelő asztrológus szakember segítségével támpontokat adhat a személyiség felfedezéséhez. A Randivonalon lehetőség van csillagjegy alapján is társat keresni és statisztikáink alapján az oldalon a Bika, Ikrek és az Oroszlán a leggyakoribb csillagjegyek.

 

Úgy tűnik a sorsszerűségbe vetett hit erősen dominál, ugyanis a kérdőívet kitöltő társkeresők több mint fele hisz benne. Köztük a férfiakhoz képest 20%-kal több a nő, és főleg a középfokú végzettséggel rendelkező 50 év feletti hölgyek bíznak a végzetben.

 

 

Akár hisz benne, akár nem, a megkérdezettek közül szinte mindenki tisztában van a csillagjegyével és közel negyede naponta elolvassa a horoszkópját. Ugyanakkor egy ötös skálán pontozva mindössze 2,7 átlagpontot ért el a csillagjegyek jóslatának beigazolódása. Ahogy több kitöltő is megfogalmazta, nem hisznek annyira a mindennapos sajtóhoroszkópban, inkább a személyre szóló horoszkóp elemzésben bíznak.

 

A szerelmi horoszkópról is megoszlik a társkeresők véleménye, fele-fele arányban keresnek rá és olvassák el a párkapcsolati előre jelzéseket, főleg az életkor előrehaladtával nő az érdeklődés. Minél idősebb valaki, annál inkább érdekli, mi vár rá a szerelemben, köztük is a férfiakhoz képest 20%-kal több nőt vonz a téma. 

 

Az összepasszoló csillagjegyeken túl

 

A megkérdezett társkeresőknek a fele van vele tisztában, hogy melyik csillagjegyek illenek az övéhez, és itt is a nők tudása a dominánsabb a férfiakéhoz képest. Ugyanakkor érdekes ellentét, hogy a kitöltők több mint fele nem keres direkt olyan társkeresőkre, akik illenek a csillagjegyéhez. Sőt! A kérdőív eredményei alapján megállapítható, hogy a társkeresőknek nem ez a domináns szempont a párválasztásnál, mert kétharmaduk nem utasítana el egy számára szimpatikus társkeresőt csak azért, mert a csillagjegyük szerint nem illenek össze.

 

Ezt alátámasztja, hogy a korábbi kapcsolataikat tekintve a kutatásban résztvevő társkeresők közel fele átesett már olyan szakításon, ahol a csillagjegy alapján összeillőek voltak és mégsem működött a kapcsolat. Összességében megállapítható, hogy ha az asztrológiához reális szemlélettel fordulunk és a kapott információkat megfelelően kezeljük, segítséget nyújthat a személyiség több rétegű felfedezéséhez. Ugyanakkor, ami a szerelmet illeti, a csillagjegy alapú összeillésen túl, más szempontokat is figyelembe véve érdemes a leendő partnerről képet alkotni. Hogy az egyik társkeresőnket idézzük: „Vannak bizonyos momentumok, amik az egyes csillagjegyekre jellemzőek, de a neveltetés, az iskolázottság, a személyiség, a jellem esik inkább nagyobb súllyal latba számomra a párkeresésnél.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

HONOR Magic5 Lite: luxus, strapabíróság és innováció

A HONOR Magic5 Lite testesíti meg a HONOR elköteleződését abban, hogy strapabíró kialakítással és stílusos formatervezéssel lássa el kiváló minőségű okostelefonjait. Az alábbiakban bemutatjuk a HONOR Magic5 Lite magával ragadó, ívelt képernyőjét, lenyűgöző állóképességét, valamint azokat a szigorú teszteket, kutatási és fejlesztési (K+F) erőfeszítéseket, melyek mind hozzájárulnak ehhez a teljesítményhez.

2023. március 30. 19:20

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Tűzvédelmi és mentési célokra fejlesztett négylábú robotplatformot a Unitree

A fogyasztói és ipari felhasználású bionikus robotok területén egyaránt vezető szerepet betöltő kínai Unitree Robotics professzionális tűzoltási, tűzmegelőzési, felderítési és mentési célú robotot mutatott be. A négylábú platform a katasztrófavédelem szinte bármely területén alkalmazható adatgyűjtési, felderítési és mentési feladatok ellátására.

2023. március 30. 16:03

Megjelent az IAB Hungary AdEx 2022 és AdExpect 2023 legfrissebb riportja

Elkészült az IAB Hungary két legfontosabb éves jelentése: a tavalyi digitális reklámköltések alakulását és főbb trendjeit áttekintő AdEx 2022 kutatás, és a szakemberek várakozásait tükröző AdExpect 2023 riport.

2023. március 30. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08