Leáldozott a szerelmi horoszkóp ideje?

forrás: Prím Online, 2023. február 7. 18:53

Év elején bizakodóan tekintünk az előttünk álló hónapokra és tele vagyunk vágyakkal, tervekkel a jövőre nézve. Sokan fordulnak ilyenkor az asztrológia segítségéhez, hogy iránymutatást és segítséget kapjanak vágyaik megvalósításához. Az egyedülállók szempontjából az egyik fő kérdéskör általában, hogy mikor lép be végre életükbe az a személy, aki mellett megtalálják a boldogságot. A Randivonal.hu társkereső oldal most társkeresői körében járt utána, mennyire hisznek a sorszerűségben és keresnek-e társat csillagjegy alapján.

 

Sorsszerűség és szerelem

 

Az asztrológiától természetesen nem lehet kész tényeket és konkrétumokat várni, emiatt lengi körbe sokak részéről a bizonytalanság érzése és inkább babonának vagy komolytalanságnak tekintik. Ugyanakkor az asztrológiát komplexen tekintve az önismeret forrása lehet és a megfelelő asztrológus szakember segítségével támpontokat adhat a személyiség felfedezéséhez. A Randivonalon lehetőség van csillagjegy alapján is társat keresni és statisztikáink alapján az oldalon a Bika, Ikrek és az Oroszlán a leggyakoribb csillagjegyek.

 

Úgy tűnik a sorsszerűségbe vetett hit erősen dominál, ugyanis a kérdőívet kitöltő társkeresők több mint fele hisz benne. Köztük a férfiakhoz képest 20%-kal több a nő, és főleg a középfokú végzettséggel rendelkező 50 év feletti hölgyek bíznak a végzetben.

 

 

Akár hisz benne, akár nem, a megkérdezettek közül szinte mindenki tisztában van a csillagjegyével és közel negyede naponta elolvassa a horoszkópját. Ugyanakkor egy ötös skálán pontozva mindössze 2,7 átlagpontot ért el a csillagjegyek jóslatának beigazolódása. Ahogy több kitöltő is megfogalmazta, nem hisznek annyira a mindennapos sajtóhoroszkópban, inkább a személyre szóló horoszkóp elemzésben bíznak.

 

A szerelmi horoszkópról is megoszlik a társkeresők véleménye, fele-fele arányban keresnek rá és olvassák el a párkapcsolati előre jelzéseket, főleg az életkor előrehaladtával nő az érdeklődés. Minél idősebb valaki, annál inkább érdekli, mi vár rá a szerelemben, köztük is a férfiakhoz képest 20%-kal több nőt vonz a téma. 

 

Az összepasszoló csillagjegyeken túl

 

A megkérdezett társkeresőknek a fele van vele tisztában, hogy melyik csillagjegyek illenek az övéhez, és itt is a nők tudása a dominánsabb a férfiakéhoz képest. Ugyanakkor érdekes ellentét, hogy a kitöltők több mint fele nem keres direkt olyan társkeresőkre, akik illenek a csillagjegyéhez. Sőt! A kérdőív eredményei alapján megállapítható, hogy a társkeresőknek nem ez a domináns szempont a párválasztásnál, mert kétharmaduk nem utasítana el egy számára szimpatikus társkeresőt csak azért, mert a csillagjegyük szerint nem illenek össze.

 

Ezt alátámasztja, hogy a korábbi kapcsolataikat tekintve a kutatásban résztvevő társkeresők közel fele átesett már olyan szakításon, ahol a csillagjegy alapján összeillőek voltak és mégsem működött a kapcsolat. Összességében megállapítható, hogy ha az asztrológiához reális szemlélettel fordulunk és a kapott információkat megfelelően kezeljük, segítséget nyújthat a személyiség több rétegű felfedezéséhez. Ugyanakkor, ami a szerelmet illeti, a csillagjegy alapú összeillésen túl, más szempontokat is figyelembe véve érdemes a leendő partnerről képet alkotni. Hogy az egyik társkeresőnket idézzük: „Vannak bizonyos momentumok, amik az egyes csillagjegyekre jellemzőek, de a neveltetés, az iskolázottság, a személyiség, a jellem esik inkább nagyobb súllyal latba számomra a párkeresésnél.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08