Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

forrás: Prím Online, 2023. február 8. 18:41

A Debreceni Egyetem Informatikai Karával folyó közös munkáról számolt be weboldalán a szoftvergyártó világcég. A vállalat és az IK között évek óta meglévő együttműködés révén a Microsoft által támogatott képzéseken vehetnek részt az egyetem hallgatói, akik a cég legújabb technológiáit ismerhetik meg és piacképes tanúsítványokat szerezhetnek.

A Debreceni Egyetem volt az egyik első hazai felsőoktatási intézmény, amely a Microsoft Learn for Educators (MSLE) programja segítségével beépítette tanterveibe a Microsoft technológiákat – írja honlapján a vállalat. A kezdeményezés révén a kurzusokon részt vevő hallgatók ingyenesen férhetnek hozzá a vállalat korszerű technológiákat megismertető tananyagaihoz, majd a képzés végén ingyenesen szerezhetnek tanúsítványokat a kar hivatalos vizsgaközpontjában. 

 

 

A cikkben kitérnek rá, hogy a DE Informatikai Kar programjaiba piacorientált, iparági szempontból releváns ismereteket és bizonyítványokat épít be, s ehhez a képzési szemlélethez illeszkednek a Microsoft speciális kurzusai. A beszámoló idézi Hajdu Andrást, a kar dékánját és Bérczes Tamás dékánhelyettest, akik kiemelték, hogy az oktatóknak és a hallgatóknak egyaránt lépést kell tartaniuk az informatika fejlődésével, az új technológiák megjelenésével. A Microsoft által támogatott képzések a naprakész tudás átadásában segítenek. 

 

„A Debreceni Egyetem Informatikai Kara piacképest tudást, speciális készségeket ad a hallgatóknak, akik így a diploma megszerzését követően szinte azonnal találhatnak maguknak állást. A képzett szakemberek ismereteinek bővítésében jelentős hozzáadott értékkel bír a Microsoft jelenléte, a világcég által támogatott kurzusoknak köszönhetően az egyetemisták Magyarországon elsőként olyan ingyenesen megszerezhető tanúsítványokra tehetnek szert, melyek révén a nemzetközi munkaerőpiacon is válogathatnak az elhelyezkedési lehetőségek között. A hallgatóink több mint negyede külföldi, nekik is nagy segítséget jelent a világcég és a kar együttműködése. Oktatóinkat is igyekeztünk felkészíteni ezekre a kihívásokra, így most már egyre többen rendelkeznek képesítéssel az Azure technológiákból” – fogalmazott Hajdu András.

 

 

A vállalat és a DE Informatikai Kar közös kezdeményezésének eredményeként évente 150 hallgató tanul a Microsoft-kurzusokon, és eddig körülbelül 50 diák szerezte már meg a tanúsítványokat az AI-900: AI Fundamentals és az AZ-900: Azure Fundamentals vizsgákon. A kar tervei szerint tovább bővíti majd az MSLE-programot és még szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Microsofttal. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08