Gamerből informatikus?

forrás: Prím Online, 2023. február 12. 10:29

Sokan nem is gondolnak rá, hogy a képernyő előtt töltött idő hasznossá is tehető, sőt, kiváló megélhetőségi lehetőséget is jelent annak, akit valóban érdekel az IT világa. Aki ezen a területen alapdiplomát szerez vagy tovább haladva mesterképzésen vesz részt, biztosan jó állást kap, hiszen 15-20 ezer IT szakember hiányzik a magyar munkaerőpiacról. Az informatikus junior munkatársak bruttó fizetése 750.000 – 1.100.000 forint között mozog, egy nagyobb tapasztalattal rendelkező senior informatikus már bruttó 2 millió forintot is keres.***

 

• Mindannyian nagyon sok időt töltünk képernyő előtt. Hazai kutatás szerint a Z generáció (1990-2010 között születettek) tagjai hétköznapokon naponta 6,4-6,7 órát, míg hétvégéken akár 10-12 órát is az online térben töltenek.*  

• A játék sem kizárólag a fiatalok szórakozása: a felnőttek 56%-a játszik videójátékokkal, ebből a minimum 3,5 millióból 730 000 főre tehető azok száma, akik akár alkalomszerűen, akár komolyabban e-sport játékokkal játszanak.** 

 

Ráadásul a felsőoktatásban számos módszertan közül válogathatunk.  Ezek közül is kiemelkedik a Gábor Dénes Egyetem (2023. február 1-től egyetemi rangot kapott a Gábor Dénes Főiskola), ahol a képzések korszerű oktatásmódszertanra és új technológiákra épülnek. 

 

pexels.com

 

Miért érdemes a GDE-t választani?

 

• A digitális oktatás vegyes rendszerben (blended learning) történik, amely a bármikor elérhető elektronikus tananyagok és az online kapcsolattartás mellett lehetőséget biztosít személyes konzultációra és számítógéptermi gyakorlatokra is. 

• Napjainkban a legújabb, mesterséges intelligenciát használó módszertanok bevezetésével még nagyobb fokozatra kapcsolt az intézmény – példaként lehet említeni a képi- és hanganyagokban a többnyelvű szöveges kereshetőséget vagy a magyar fejlesztésű Xeropan applikáción keresztül történő ingyenes online nyelvoktatást. 

• Akár nappali vagy éppen távoktatási formát választják a hallgatók, mind térben, mind időben rugalmasan, egyéni igényeikhez igazítva tanulhatnak. 

• Az egyetemen megszerzett elméleti, és a vállalati partnereknél megszerzett gyakorlati tudás kiemelkedően jól hasznosítható a munkaerőpiacon, hiszen IT ismeretre minden szektorban szükség van, a pénzügyi területtől kezdve a kreatív iparágakig hiány van a jól képzett informatikus szakemberekből.

 

2023 szeptemberétől állami finanszírozású és önköltséges formában egyaránt várják a jelentkezőket mérnökinfomatikus vagy gazdaságinformatikus alap- és mesterszakra, valamint digitális gazdaság fókuszú gazdálkodási és menedzsment alapszakra. 

 

Bátran jelentkezz a Gábor Dénes Egyetemre, akkor is, ha

 

• már rendelkezel alapdiplomával, hiszen a GDE mesterképzésén a mérnökinformatikus szakon dróntechnológiai specializációt, gazdaságinformatikus szakon pedig drónadat-gazdálkodás specializációt is választhatsz

• ugyan elkezdted felsőoktatási tanulmányaidat, de valamilyen oknál fogva nem fejezted be, viszont azon a szakon már 30 kreditet teljesítettél. Képzési rendszerünk rugalmassága miatt munka mellett is kényelmesen végezhető el az alapszak, és kaphatsz diplomát a kezedbe!

 

Fontos információ a felvételivel kapcsolatban! Annak ellenére, hogy február 1-én egyetemi rangot kapott az intézmény, a felvi.hu rendszerében a február 15-i jelentkezési határidőig még Gábor Dénes Főiskola néven található meg, így ezt kell megjelölni a jelentkezés során, viszont a felvett hallgatók már a Gábor Dénes Egyetemre fognak beiratkozni és a GDE biztos elhelyezkedést nyújtó egyetemi diplomáját megszerezni.

 

___________________

* https://www.digitalhungary.hu/media/A-magyar-fiatalok-hetkoznap-6-7-hetvegen-10-12-orat-neteznek-a-kozossegi-median-lognak-a-legtobbet/17269/

** eNET, 2022.

*** Bluebird IT Salary Guide 2022.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05