Még egy hétig jelentkezhetnek a fiatalok a Samsung és az EdisonKids idei versenyére

forrás: Prím Online, 2023. február 14. 18:45

Február 20-ig jelentkezhetnek a csapatok a Samsung és az EdisonKids harmadik alkalommal induló Megoldások a holnapért kihívására. A diákok és tanáraik fenntarthatóság, a jövő oktatása és közösség kategóriában hozhatnak előremutató ötleteket, amellyel a 21. század problémáit orvosolnák. A program kiemelt célja, hogy a jelentkezők neves szakemberekkel közösen gondolkodjanak, dolgozzanak és fejlődjenek egy igazán inspiráló alkotóműhelyben. A leginkább előremutató ötletet prezentáló diákok, valamint tanáraik és iskolájuk 6 millió forint összértékben nyerhetnek Samsung készülékeket.

Miként változik az oktatás az elkövetkező évtizedekben, hogyan marad élhető a környezetünk és mit jelent a gyakorlatban a megújuló energiafelhasználás? Hogyan használhatjuk ki a sokszínűség erejét és miért létfontosságú egymás elfogadása? Az EdisonKids és a Samsung idén ismét azon fiatalok jelentkezését várja, akik a 21. század égető problémáira válaszul nemcsak egyedi, hanem egyben kivitelezhető ötleteken gondolkoznak. A kihívásra 12 és 18 év közötti diákok 2-6 fős csapatot alkotva egy tanáruk bevonásával február 20-ig jelentkezhetnek. A nevezéshez nincs másra szükség, mint az EdisonKids weboldalán kitölteni a jelentkezési űrlapot, valamint egy 2 perces bemutatkozó videóban kifejteni a jövőformáló javaslatot. A részletes információk mellett hasznos tanácsok is elérhetők a program weboldalán, ahhoz, hogy a diákok igazán meggyőző videót készítsenek. A jövő feltalálói a Megoldások a holnapért program keretében többek között fenntarthatósági szakértővel és befektetővel is együtt gondolkodhatnak az álomprojektjük megvalósításán.

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján továbbfejlesztett programban a zsűri által kiválasztott ötven csapat egy online közösségi tanulási platformon csatlakozhat az innovatív workshopokhoz, ahol megismerkedhetnek a design thinking módszertannal és a strukturálatlan problémák megoldási lehetőségeivel, melyeket a későbbi tanulmányaik, munkájuk során is alkalmazni tudnak. Rendkívül fontos a csapatokat kísérő EdisonTanárok szerepe, ők mentorációs és facilitációs képzéseken is részt vehetnek a verseny ideje alatt. Az ötven csapatból nyolc juthat majd a középdöntőbe, ők újabb képzéseken dolgozhatnak szakmai és Samsung mentorok támogatásával.

 

 

A nevezőket Biás Csongor a Startup Hungary alapítója és Pánczél Róbert matematikatanár, a JátékMatek alapítója is segíti abban, hogy elinduljanak a jövőtervezés útján. A kihívás fővédnöke és a zsűri elnöke Dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató, a The Medical Futurist Institute vezetője. Mellette olyan szakemberek vesznek részt a programban, mint Balogh Petya startupper, Balogh Csaba, a HVG technológiai rovatának vezetője, Dóczi Attila kommunikációs szakértő, Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyermekekért megálmodója, Hódsági János, a Milestone Institute termékfejlesztési igazgatója, Sódar Gabriella, a Kék Bolygó Alapítvány üzletfejlesztési vezetője, Stumpf Kata, a Konnekt Egyesület társalapítója, Tomaj Zsófia, a Future Potato alapítója és Wettstein Albert a Munch társalapítója. Az Edisonplatform vezetője, Veres Rita és Kunos Balázs, a Samsung Magyarország alelnöke idén is csatlakozik a zsűrihez.

 

A jelentkezéshez sokat segíthet a tavalyi nyertesek ötleteinek megismerése is. 2022-ben a GITegylet, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumból ért fel a dobogó legfelső fokára, a használt tárgyak újrahasznosítását elősegítő piactér koncepciójával. Mellettük az Amper és Éta, a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium csapatának komposztáláskor keletkező hő és energiafelhasználási terve, valamint a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Gimnázium BOND csapatának szexuális edukációt reformáló ötlete nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

 

A jelentkezés és a pályázat részletes leírása a www.edisonkids.org, további információ a https://www.samsung.com/hu/solvefortomorrow/ weboldalon érhető el.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Digitális kalandjátékon keresztül ösztönzi a diákokat a Vodafone Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén is különleges programmal készül Magyarország egyik legnagyobb digitális pedagógiai eseményére. Az Alapítvány élen jár a digitális kompetenciák fejlesztésében, ennek megfelelően a kezdeményezés 2016-os indulása óta minden évben tematikus aktivitásokkal és pályázatokkal szerepel a Digitális Témahét programjában. Idén digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdettek meg tanárok számára, amely során diákokkal közösen, kreativitásuk és tudásuk felhasználásával saját játékot készíthetnek. A pályázatra a programban részt vevő iskolák pedagógusai április 17-ig nevezhetnek a Digitális Témahét weboldalán keresztül.

2023. március 10. 18:28

Vasárnapig lehet jelentkezni a 600.000 forintos jutalomra

A Mathias Corvinus Collegium a Neumann Technológiai Platformmal együttműködve egy innovatív gondolatokra, azok kidolgozására és megvalósíthatóságára épülő, interdiszciplináris csapatversenyt hirdet meg egyetemisták számára. A jelentkezési határidő 2023. március 05. 23:59.

2023. március 2. 14:04

Határidő-hosszabbítás: március 24-ig lehet jelentkezni a Vodafone Digitális Díjra

A Vodafone Magyarország Alapítvány március 24-ig meghosszabbítja a jelentkezési határidőt a Vodafone Digitális Díjra. A pályázatra magánszemélyek, startupok, non profit szervezetek és vállalkozások jelentkezhetnek a Vodafone Digitális Díj online felületén. A 15 millió forint összdíjazású megmérettetésen három kategóriában hirdetnek győztest. Idén először inkubációs különdíjat is kioszt a zsűri. Az ezt elnyerő pályázó Magyarország legnagyobb nagyvállalati, iparágfüggetlen Start it @K&H elnevezésű inkubációs programjának teljesértékű tagja lesz.

2023. február 20. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08