Az SAP megoldásával fejleszti digitalizációs programját a Lockheed Martin

forrás: Prím Online, 2023. február 21. 12:39

Digitalizációs stratégiájának fejlesztéséhez kibővíti együttműködését az SAP-val a Lockheed Martin Corporation. A nagyvállalat a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket kiaknázva fejleszti felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, és ezzel tovább erősíti pozícióját.

A Lockheed Martin Corporation és az SAP együttműködése már csaknem 25 éve tart. A közös munkát most kiterjesztik azoknak az üzleti rendszereknek az átformálására, amelyek elengedhetetlenek a vállalat OneLM (1LMX) elnevezésű átalakulási programjához.

 

Az 1LMX egy, az iparágban élenjáró üzleti transzformációs és digitalizációs program, amelynek célja a gyorsaság, az agilitás, az adatokhoz való hozzáférés, illetve a Lockheed Martin versenyképességének növelése. Az adatok stratégiai erőforrásként való kezelésével, egy modellalapú, az értéklánc egészét lefedő vállalatirányítás megteremtésével, egyúttal a növekedés és működtetés érdekében a rendszerek, folyamatok karcsúsításával a Lockheed Martin egy ellenállóbb, biztonságosabb, és modernizált ellátási láncot alakít ki az Egyesült Államok védelmi ipara számára. 

 

A több évtizedes együttműködésre alapozva a Lockheed Martin szeretné kiaknázni a RISE with SAP megoldásban rejlő lehetőségeket. Ennek segítségével szeretné fejleszteni felhőalapú képességeit, üzleti folyamatait, azonosítani a hatékonyságnövelő lehetőségeket, új eszközök bevezetésével kialakítani alapvető üzleti folyamatait a FedRAMP szabványnak megfelelő felhőalapú környezetben az 1LMX kezdeményezés keretei közt, és támogatni a cég terveit a rendszerek együttműködése terén a kormányzati, védelmi és légiközlekedési piacon.

 

 

„Az államigazgatás beszállítói szerte a világon olyan speciális adminisztrációs, finanszírozási, erőforrástervezési kihívásokkal néznek szembe, amit csak egy integrált vállalatirányítási rendszerrel lehet költséghatékonyan kezelni. Nem utolsósorban pedig transzparenciát, és nonstop számonkérhetőséget várnak el ezektől a cégektől az állam egyes alrendszerei, akár egymástól függetlenül is. Ezt pedig felhős környezet nélkül képtelenség lebonyolítani” – magyarázza az együttműködés jelentőségét Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezetője. 

 

A RISE with SAP egy csomagban kínálja az ehhez szükséges programokat, platformokat, eszközöket, és szolgáltatásokat. A megoldás átülteti a cég vállalatirányítási rendszerét az SAP S/4HANA Cloud felhőjébe, és jelentősen megnöveli az SAP-tól szolgáltatásként igénybe vett szoftverek arányát az üzleti technológiai platform, az intelligens költések, a humán élmények menedzselése, a digitális ellátási láncok és egyéb funkciók területén is. Az SAP Business Technology Platform (SAP BTP) biztonságos innovációs platformot biztosít a Lockheed Martin számára az új technológiák fejlesztéséhez, az SAP Analytics Cloud megoldás pedig a stratégiai adatkezeléshez és elemzési feladatok megoldásához járul hozzá.

 

„Ügyfeleink, köztük az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma, gyorsan változó fenyegetésekkel néznek szembe, és különösen fontos számukra, hogy gyorsabbá és agilisabbá váljanak anélkül, hogy a biztonság terén kompromisszumokat kellene kötniük. Az SAP-val kötött bővülő együttműködés, a felhő felé való elmozdulás révén képesek leszünk biztosítani a nagyobb sebességet, agilitást, biztonságot és ellenállóképességet ügyfeleinknek" – mondja Yvonne Hodge, a Lockheed Martin informatikai vezetője. „Ezzel a megállapodással pontosabban tudjuk irányítani a termékek hatásait, munkatársaink jólétét, az erőforrások hatékony felhasználását és az adatok biztonságát. Képesek leszünk még jobban működtetni üzleti tevékenységünket, és ami a legfontosabb: minden adott lesz ahhoz, hogy átformáljuk a folyamatokat, amelyekkel az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságához elengedhetetlen termékeket tudunk tervezni, vásárolni, építeni és üzemeltetni."

 

Az SAP iparági tapasztalata, a RISE with SAP megoldás, valamint az SAP S/4HANA ereje és megbízhatósága révén a Lockheed Martin tovább erősítheti jelenlegi pozícióját, mint intelligens, fenntartható, a felhőben működő vállalat, mindezt kompromisszumoktól mentesen, biztonságos működéssel. „Csaknem 25 évi együttműködés után büszkék vagyunk arra, hogy a Lockheed Martin az SAP technológiája segítségével teljesít olyan egészen hihetetlen küldetéseket, mint a holdra szállás. Ezzel a bejelentéssel most a Holdnál is távolabbra tekintenek: a digitális átalakulással a világ egyik leginnovatívabb vállalatává válnak, kéz a kézben az SAP-val" – hangsúlyozza Scott Russell, az SAP igazgatósági tagja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG ThinQ okosotthon-platformról hamarosan több márka termékeit is irányíthatjuk

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

2023. szeptember 21. 19:21

Hamar eldől, hogy a lányok nem lesznek mérnökök

A pályaválasztás legtöbbször már a középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása. A független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató ezen szeretne változtatni: a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szakmai partnerségével középiskolás lányoknak ingyenes tehetségprogramot indít.

2023. szeptember 21. 15:44

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban.

2023. szeptember 21. 12:47

Innovációs versenyt rendez a Bosch: fiatalok jelentkezését várják, több mint 4 millió forint a tét

Útakadályokat detektáló drón, vezeték nélküli hőérzékelő kocka, automatizált szellőztető rendszer – csupán néhány úttörő megoldás, melyeket az elmúlt években hoztak össze a Code #LikeABosch hackathon szemtelenül fiatal résztvevői, mindössze 48 óra leforgása alatt. A hibrid innovációs verseny idén szeptember 29-30-án várja a középiskolás és egyetemista indulókat, akik szívesen tesztelnék problémamegoldó képességüket olyan hardveres és szoftveres kihívásokban, melyekkel valós változást hozhatnak az emberek életébe. Érdemes megfontolni a személyes részvételt nemcsak a közösségi élmény, de a helyszín miatt is, a szentendrei úti Gamerland ugyanis a szünetekben is szórakoztató programok tárházát kínálja a fiatal ötletgazdáknak.

2023. szeptember 21. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59