Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

forrás: Prím Online, 2023. március 29. 15:43

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

Egy vadonatúj technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy kép, például a profilképük feltöltésével és bizonyos paraméterek megadásával eredeti alkotást hozzanak létre mesterséges intelligencia közreműködésével. Az újdonság, azaz a Bicasso a világ vezető kriptovállalata, a Binance AI-alapú fejlesztése. 

 

12 órán keresztül hozzáférhető

 

A piacvezető cég a sikeres európai teszt után most világszerte még több ember számára teszi elérhetővő mesterséges intelligencián alapuló NFT-szolgáltatását. A programhoz március 29-én déltől éjfélig, 12 órán keresztül további 100 ezer felhasználó férhet hozzá jelentkezési sorrendben. Ők az általuk feltöltött képet NFT-vé (nem helyettesíthető tokenné) formálhatják, és saját tulajdonukként meg is tarthatják. A Bicasso a képből és a megadott paraméterekből merít ihletet a lehető legjobb eredmény érdekében, ám az alkotás további adatok megadásával tovább finomítható. A kész mű, amely már mindenben megfelel a felhasználó elvárásainak, az alkotási folyamat végén NFT-vé alakítható. Ezeket az NFT-ket a későbbiekben be lehet állítani profilképként, meg lehet osztani a közösségi médiában, de akár a felhasználó digitális pénztárcájába is áthelyezhetők, kereskedni velük azonban nem lehet.  

 

 

Nem Picasso, Bicasso

 

A Bicasso név a Binance és a Picasso összevonásából született – az elnevezés a szolgáltatás által kínált forradalmian új technológia és a művészet ötvözésére utal. A Bicasso bétatesztként indult a Binance NFT-platformján 2023. március 1-jén, és kezdetben a kriptocég csak korlátozott számú felhasználó számára engedélyezte a felület kipróbálását. Nem sokkal megjelenése után máris óriási kereslet mutatkozott a szolgáltatás iránt, amely mindössze két és fél órán belül teljesítette az előzetesen kitűzött célt, a 10 ezer NFT generálást. 

 

A globális bevezetés alkalmából a Binance egy exkluzív Bicasso NFT-kollekciót is bemutat. A mesterséges intelligencia által generált macskákat és kutyákat ábrázoló 500 egyedi műalkotást egy ajánlói program részeként ítélik oda a felhasználóknak. Ha valaki tulajdonosa egy ilyen exkluzív NFT-nek, további egyszeri ingyenes lehetőséget kap arra, hogy a Bicasso globális bevezetése során NFT-t generáljon, és tagjává válhat a Binance bétatesztelői közösségének. Ennek révén a későbbiekben az elsők között juthat hozzá az új termékekhez és funkciókhoz.  

 

Saját chatbot

 

Az egyik első termék, amelyet kipróbálhatnak, egy mesterséges intelligencia által vezérelt, a Binance Akadémiába beágyazott chatbot lesz. A fejlett ChatGPT technológiának köszönhetően a chatbot megbízható és naprakész válaszokat ad a felhasználóknak a Web3-ról és a blokklánc-szektorról. Ezáltal – amellett, hogy élőben, valós időben demonstrálja a 21. század egyik legizgalmasabb informatikai vívmányának képességeit – a kriptogazdasággal kapcsolatos megbízható ismeretek terjesztéséhez is hozzájárul.

 

„A Binance-nél odafigyelünk felhasználóink visszajelzéseire. Meggyőződtünk róla, hogy pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek a tesztverzióról, ezért most globálisan is elindítjuk ezt a szolgáltatásunkat” – mondta Mayur Kamat, a Binance termékvezetője. Hozzátette: a Bicasso egyedülálló lehetőséget kínál az AI és a Web3 előnyeinek egyesítésére, így még tovább tudják fejleszteni az általuk kínált felhasználói élményt.

 

A szolgáltatás egyelőre csak angol nyelvű, és a globális bevezetés azokra az országokra értendő, ahol a Binance jelen van. Akinek nem sikerül bekerülnie a most meghirdetett 100 ezer fős keretbe, egy várólistára iratkozhat fel, mivel az elérhetőség a későbbiekben tovább bővül majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09