Kihirdették, melyek a világ legetikusabb vállalatai 2023-ban

forrás: Prím Online, 2023. április 7. 11:50

19 ország, 46 iparág 135 szereplője kapta meg az Ethisphere elismerését, amelyet a kimagasló etikai gyakorlat, jogszabályi megfelelőség és a szervezetirányítási gyakorlat figyelembevétele mentén ítéltek oda a vállalatoknak.

Az Ethisphere idén is nyilvánosságra hozta azoknak a vállalatoknak a listáját, amelyek 2023-ban kiérdemelték a legetikusabb címet. A rangos nemzetközi elismerést telekommunikációs cégek, élelmiszeripari vállalatok, egészségügyi szolgáltatók, az IT szektor óriásai és számtalan egyéb iparág jeles képviselője kaptam meg idén. A ’Világ legetikusabb vállalata’ címmel először büszkélkedhet a FedEx, de a listán megtalálható – többek között – a 2.alkalommal jutalmazott Apple, a 4. alkalommal díjazott HP, a 8. alkalommal elismert Mastercard, a díjat 12. alkalommal bezsebelő Hasbro, a 14. alkalommal díjazott L’oréal, a 15. alkalommal elismert Kellogg’s, valamint a 17. díjjal büszkélkedhető PepsiCo. 

 

„Az etika nagyon is számít. Azok a szervezetek, amelyek szilárd alapokon álló programok és gyakorlatok révén elkötelezik magukat az üzleti integritás mellett, nemcsak magasabb normákat és elvárásokat fogalmaznak meg mindenki számára, hanem hosszútávon jobb teljesítményt is nyújtanak” – mondta Erica Salmon Byrne, az Ethisphere vezérigazgatója.

 

A díjazottak között igazi kuriózumnak számít a tanácsadói szektor francia székhelyű képviselője, a Capgemini, amely tizenegy egymást követő évben zsebelhette be az elismerést. A magyarországi leányvállalattal rendelkező cég rendkívül büszke, hogy több, mint egy évtizede minden évben elismerik etikai kultúrájukat. 

 

 

„Ügyfeleink megbízható üzleti partnereként, több mint 50 országban működő 360.000 taggal az etika terén vezető szerepet kívánunk betölteni és másoknak példaképként szolgálni” – nyilatkozta Jerome Simeon, a Capgemini etikáért és globális iparágakért felelős csoportjának vezetője, a cégcsoport igazgatótanácsának tagja. „A világ legetikusabb vállalata elismerés egymás után, immár 11. éve a csapatunk közös erőfeszítéseinek szól. Mindennapi etikus üzleti döntéseinkben visszatükröződnek vállalati értékeink, ezzel hozzájárulva etikus vállalati kultúránkhoz és egy olyan jövő megteremtéséhez, amelyre mindannyian vágyunk.”

 

„Továbbra is inspirációt jelentenek számunkra a ’Világ Legetikusabb Vállalatai’ díjazottjai. Egyedülálló az elkötelezettségük, hogy valódi eredményeket érnek el és példamutató, értékalapú vezetésről tesznek tanúbizonyságot. Gratulálunk a Capgemininek, hogy ismét, immár 11. éve üdvözölhetjük őket a ’Világ Legetikusabb Vállalatai’ között” – tette hozzá Erica Salmon Byrne, az Ethisphere vezérigazgatója.

 

Módszertan, pontozás és a díjazottak

 

A Világ Legetikusabb Vállalatainak értékelésére alkalmazott, az Ethisphere saját Ethics Quotient módszerén alapuló eljárás több mint 200 kérdést tartalmaz a kultúrára, a környezetvédelmi és társadalmi gyakorlatra, az etikai és megfelelőségi tevékenységekre, a vállalatirányításra, a sokszínűségre és az erős értékláncot támogató kezdeményezésekre vonatkozóan. Ez a felmérés működési keretet biztosít a különféle iparágakban és a világ különböző pontjain működő szervezetek vezetési gyakorlatainak rögzítéséhez és kodifikálásához.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27