Az ABB E-mobility részt vesz az optimális e-teherautó töltési megoldás kifejlesztésében

forrás: Prím Online, 2023. május 2. 11:19

Az elektromos járművek töltési infrastruktúrája terén világelső ABB E-mobility a töltéskezelés területét koordinálja az EU által finanszírozott NextETRUCK projekt keretében és olyan megoldásokkal járul hozzá a projekthez, amelyek optimalizálják a töltési folyamatokat, hogy azok a lehető legalacsonyabb költségek mellett a legjobban integrálhatók legyenek a járművek üzemeltetésébe.

A tervek szerint a NextETRUCK projektben azokat a közepes hatótávolságú árufuvarozásra szabott koncepciókat dolgozzák ki regionálisan, amelyek legalább 10 százalékkal nagyobb energiahatékonyságot biztosítanak a jelenlegi legjobb kategóriájú elektromos járművekhez képest. 

 

Az ABB E-mobility számos speciális szoftvermegoldást fejlesztett ki nagyobb flottával rendelkező vállalatok számára, hogy megkönnyítse számukra az elektromos járművekre történő átállás összetett folyamatát. Ezeket a modern flottakezelés legkritikusabb területein alkalmazzák, mint például a töltéstervezés és az elektromos járműflották integrálása a szállítási műveletekbe.   

 

 

Frank Muehlon, az ABB E-mobility vezérigazgatója így nyilatkozott: „Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a pionír projektnek a konzorciumában az elektromos járműflották töltésmenedzsment- és hatékony töltésvezérlési feladataiért vagyunk felelősek, melyek kulcsfontosságú területei a fenntartható- és költséghatékony üzemeltetésnek.”  

 

Adina Vălean, az Európai Bizottság közlekedésért felelős biztosa hozzátette: „A károsanyag-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások miatt a közlekedési ágazatra nagy nyomás nehezedik és fogytán az idő: az európai zöld megállapodás (European Green Deal) 2050-ig a közlekedésből származó kibocsátások 90 %-os százalékos csökkentést irányozza elő. A fenntartható és intelligens mobilitási stratégiánk világossá teszi, hogy e cél elérése nagyobb működési hatékonyságot igényel.” 

 

A NextETRUCK a tervek szerint Isztambulban, Barcelonában és Utrechtben mutatja be munkáját.   

 

NextETRUCK  

A NextETRUCK egy 3 éves, az EU Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram égisze alatt megvalósuló projekt. A 2022. július 1-e és 2025. december 31-e között futó projekt keretében a regionális, közepes hatótávolságú áruszállítás fejlesztésére dolgoznak ki koncepciókat. A projekt célja, hogy úttörő szerepet vállaljon a járműflották szén-dioxid-mentesítésében és bemutassa a következő generációs e-mobilitási koncepciókat. Hozzájárul továbbá a holisztikus, innovatív, megfizethető, versenyképes, szinergikus és nulla kibocsátású járművek, valamint ökoszisztémák fejlesztéséhez. 

  

A NextETRUCK a tervek szerint a regionális, közepes hatótávú áruszállításra szabott koncepciókat és fejlesztéseket fog kidolgozni, amelyek legalább 10%-kal növelik az energiahatékonyságot a jelenlegi legjobb kategóriájú elektromos járművekhez képest. Ezen túlmenően koncepció- és infrastruktúra-bemutatókat készít a villámtöltéshez, valamint új üzleti modelleket kínál a végfelhasználói elfogadottság növelése és a projektmegoldások piaci elterjedésének elősegítése érdekében. A projekt konzorciumát 19 partner alkotja, akik a következő nyolc ország képviselői: Hollandia, Belgium, Németország, Spanyolország, Görögország, Ausztria, Törökország és az Egyesült Királyság. A projekt koordinálását a Holland Alkalmazott Tudományos Kutatások Szervezete, a TNO végzi. 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

2023. szeptember 29. 09:54

Ihletet ad a jövő autói tervezőinek a Hot Wheels

Idén szeptemberben a világ egyik legrangosabb autós formatervezői pályázata, a Polestar Design Contest tulajdonosai partnerségi megállapodást kötöttek a Mattel-lel. Ennek részeként a márkához tartozó, 55 éves múltra visszatekintő Hot Wheels járművek innovatív tervei a verseny leendő résztvevőinek rendelkezésére állnak majd, illetve a jövőben a Polestar autókból Hot Wheels és Matchbox gyűjthető modellek készülnek.

2023. szeptember 20. 16:16

A Continental és a Google Cloud közös fejlesztésének köszönhetően hamarosan beszélgethetünk autónkkal

A Continental technológiai vállalat az IAA Mobility nemzetközi járműipari szakkiállításon jelentette be, hogy partnerségre lép a Google Cloud-dal. Az együttműködés részeként a két techcég közösen épít generatív mesterséges intelligenciát (AI) a jövő autóiba, így a Continental lesz az egyik első autóipari beszállító a világon, amely ezt a technológiát közvetlenül a járművezérlő rendszerbe integrálja. 

2023. szeptember 16. 12:23

Újabb elektromos kamionok a Raben flottájában

2022-ben együttműködési megállapodást kötött a zéró emissziós teherszállítás terén a Volvo Trucks, az IKEA Industry és a Raben Group. Kevesebb mint egy évvel az első elektromos kamion lengyelországi átadása után a Raben újabb két ilyen járművet állított üzembe a bútorgyártó kiszolgálására.

2023. szeptember 9. 14:58

Az LG egyedi mobilitási élményeket mutatott be az idei Müncheni Autószalonon

Az LG Electronics (LG) megtartotta történetének első sajtótájékoztatóját a világ egyik legjelentősebb közlekedési eseményén, a Müncheni Autószalonon, vagyis hivatalos nevén az IAA Mobility szakvásáron. Az LG vezérigazgatója, William Cho Münchenben bemutatta, hogy a vállalat miként látja a mobilitási iparág jövőjét, illetve, hogy az LG hogyan akarja előmozdítani a mobilitási ökoszisztéma egészét érintő fontos változásokat.

2023. szeptember 9. 08:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38