A Kékszalag egyik legfiatalabb esélyesét a BMW Wallis Motor támogatja a felkészülésben

forrás: Prím Online, 2023. május 7. 10:18

Július 6. és 8. között ismét a Balatonra szegeződik majd a vitorlásvilág minden tekintete, amikor is rajthoz állnak a sportág szerelmesei az 55. Kékszalagon. A korábban megszerzett dobogós helyezésekkel a mezőny egyik legnagyobb favoritja a Prospex Team, amely 30 évi alatti átlagéletkorával a megmérettetés legfiatalabb indulói között szerepel. A tapasztalt csapattagoknak és az innovatív szemléletnek köszönhetően a Prospex mégis abszolút esélyesnek számít az idei futamon, a maximumot pedig a BMW vezető hazai márkakereskedője, a Wallis Motor támogatásával hozhatja ki magából. A cél közös: elsőnek lenni, a dobogó legfelső fokán állni.

A hazai mezőny mára meghatározó szereplője a korrekorder Prospex Team, amely szemrevaló eredménylistát tudhat maga mögött: a Kékszalag dobogójának 2. és 3. fokát is meghódították már, bronzot szereztek az olasz tókerülőn, a Centomiglián, de egy Fehér Szalag győzelemmel is büszkélkedhetnek. A csapat katamarán karrierjét 2016-ban kezdte MKB Extreme Sailing Team névvel, majd 2020-ban Kaiser Kristóf és Lichtenberger Attila megalakította a ma versenyző formációt. A Prospex a Kékszalagon szinte minden évben az abszolút élbolyban hajózik, idén pedig úgy érzik, eljött az ő idejük – ebben tökéletes partnerre leltek a mindig az első helyre törekvő Wallis Motorban. A vitorlás sport egyébként sem idegen a piacvezető kereskedőtől, hiszen a MINI márkával a Team Kaálit támogatja a tókerülő versenyben.

 

 

„Csapatvezetőként régi vágyam volt, hogy a Prospex Teamnek legyen egy prémium autós partnere, a hajódesign tervezésekor még a vitorlafelületet is szabadon hagytuk ennek reményében. Az, hogy ez a partnerség éppen a BMW Wallis Motorral valósult meg, külön öröm, hiszen mind a csapatunkra, mind a minket támogató Seiko és a BMW márkákra jellemző a sportosság, fiatalosság, dinamizmus, elegancia, sőt, még a mottók is összecsengenek: „elsőnek lenni” (Wallis) és „egy lépéssel a többiek előtt” (Seiko). Bízunk benne, hogy mindkét fél üzleti érdekeit elősegítő partnerség indult el 2023-ban, és az túl fog mutatni a vízi sikereken” – mondja Lichtenberger Attila, a Prospex Team vezetője.

 

A Prospex 2022-ben nagyot lépett előre, amikor egy megvásárolt AC45-ös platform (testek és kereszttartók) alapjára egy szinte teljesen új, 45 lábas katamaránt épített. A hajó, a vitorlázat felmérése és kiismerése azonban komoly feladat, így a tavalyi Kékszalagon még nem tudták volna a maximumot nyújtani. A csapat eddig egyébként kész hajókkal futott, melyeken csak kisebb átalakításokat végeztek, a most elkészült típus viszont már teljes mértékben a saját erősségeikhez és képességeikhez igazodik, így minden bizonnyal hű társuk lesz majd a siker felé vezető úton.

 

 

A fejlődés iránti igény és a tenni akarás a BMW járművek értékesítésében és szervizelésében közel 30 éve piacvezető Wallis Motor számára is alapértékek, nem meglepő, hogy évek óta elkötelezett támogatói olyan kitartásukról és sikereikről híres élsportolóknak, mint Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző és MotoGP világbajnok, Bondár Anna olimpikon, a legmagasabban jegyzett magyar női teniszező, valamint Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyző. Az innovációra és a lehető legjobb teljesítményre való törekvés vezette a Wallist, amikor tavaly nyáron megnyitotta az ország legnagyobb M-es szekcióját, hogy dedikált prémiumkörnyezetben kínálja ügyfelei számára a nagyteljesítményű BMW sportautókat. A folyamatos fejlesztés eredménye nem marad el: 2022-ben mintegy 30%-kal növelte a márka az „M High Performance” modellek értékesítését a hazai piacon.

 

Mátrabérci Sándor, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója hozzáteszi: „több ponton is összecseng a Wallis és a Prospex története, de a legfontosabb talán az, hogy egyikünk sem tud a babérjain ülni, mindig jobb és jobb teljesítmény várunk el magunktól. Nem lehet elégszer hangsúlyozni ugyanakkor, hogy mind az élsportban, mind a prémium járművek értékesítésében kulcstényező a csapatmunka. Igazán jó eredményt akkor érhetünk el, ha minden tag hozzáteszi a saját részét a sikerhez és a maximumra törekszik – többek között ez a szemlélet hozott össze minket a Prospex Teammel is.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

2023. június 2. 18:41

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39