Vállalkozásfejlesztő irodát nyit a ZalaZONE-on a VOSZ

forrás: Prím Online, 2023. május 7. 12:00

A Széchenyi István Egyetem a napokban írta alá stratégiai együttműködési megállapodását a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) annak érdekében, hogy közösen segítsék a vállalkozások innovációs tevékenységének fejlesztését. Az együttműködés újabb állomásaként bejelentették, hogy az érdekképviseleti szervezet a zalaegerszegi ZalaZONE Parkban nyitja meg Zala vármegyei irodáját.

A fennállásának 35 évét idén ünneplő VOSZ április végén a Széchenyi István Egyetem győri kampuszán rendezte a VOSZFESZT elnevezésű programsorozatának első rendezvényét. Az eseményen a szervezet és az egyetem együttműködési megállapodást kötött, amelynek értelmében a VOSZ az intézmény őszre elkészülő győri Tudományos és Innovációs Parkjában nyitja meg Győr-Moson-Sopron vármegyei irodáját. A partnerség újabb állomásaként a felek bejelentették, hogy a szervezet Zala vármegyei irodája az egyetemet fenntartó Széchenyi István Egyetemért Alapítvány tulajdonában lévő zalaegerszegi ZalaZONE Parkban talál otthonra.

 

A ZalaZONE irodaépületében kap helyet a VOSZ Zala vármegyei irodája. (Fotó: Májer Csaba József) 

 

Az iroda a kis- és középvállalkozások vállalkozásfejlesztésével, hitelprogramokkal kapcsolatos, valamint a vállalkozások és az egyetem együttműködését segítő szolgáltatásokat nyújt majd. Elérhetők lesznek a Széchenyi Kártyaprogramhoz kapcsolódó, valamint innovációs menedzsment és iparjogvédelmi tanácsadások, kutatás-fejlesztési, innovációs és egyéb vállalkozásokat érintő szolgáltatások.

 

Eppel János, a VOSZ elnöke a szövetség és a Széchenyi István Egyetem partnerségének jelentőségét hangsúlyozta. (Fotó: Májer Csaba József)

 

A hivatalos bejelentésen prof. dr. Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke visszatekintett azokra az intézkedésekre – köztük a Széchenyi hitelprogramra –, amelyekkel a kormányzat a kis- és középvállalkozások fejlesztését segítette. „A Széchenyi István Egyetem és a VOSZ között létrejött stratégiai megállapodás részeként Győrben és Zalaegerszegen is kiemelkedő innovációs környezetben nyílhatnak meg a szervezet irodái” – hangsúlyozta. Hozzátette, az iroda szolgáltatásait igénybe vevő vállalkozók – például a hitelprogram ügyintézése okán – olyan közegbe érkezhetnek, ahol az egyetem által hozzáadott tudást is hasznosítani tudják.

 

Vigh László országgyűlési képviselő a ZalaZONE-t a térség motorjának nevezte. (Fotó: Májer Csaba József)

 

Eppel János, a VOSZ elnöke kiemelte, a Széchenyi Kártya húszéves történetében közel 6500 milliárd forint hitel mintegy 450 ezer vállalkozás működését, fejlődését segítette. A most kialakított partnerség egy másik fontos támogatást, a tudásmegosztást kínálja a vállalkozásoknak. „A környezet, ahol irodánk helyet kap, önmagáért beszél, mert itt a jövő testesül meg, aminek szeretnénk magunk is aktív részesei lenni. Az egyetemmel kötött megállapodásunk a tudást és a gazdaságot, az elméletet és a gyakorlatot kapcsolja össze, a tudás demokratizálását jelenti, amely a vállalkozások erősödésének fontos eleme lehet” – húzta alá az elnök.

 

Az ünnepélyes kulcsátadás pillanatai. (Fotó: Májer Csaba József)

 

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a Zalaegerszegen történt beruházások az ország versenyképességéhez járulnak hozzá. A ZalaZONE Parkkal kapcsolatban úgy fogalmazott, jelentős fejlesztések valósulnak meg a területen, amelyek révén az motorja lehet nemcsak a városnak, de az egész régiónak is. 

 

Ehhez a gondolathoz kapcsolódott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki kiemelte, hosszú ideje szoros együttműködésben dolgoznak a VOSZ-szal a helyi vállalkozások megerősítése érdekében. Mint mondta, a közös cél, hogy Zalaegerszeg a gazdaság terén is élenjáró legyen.

 

A köszöntőket követően Eppel János, valamint Balogh Ádám, a VOSZ Zala vármegyei elnöke vette át jelképesen prof. dr. Palkovics Lászlótól annak az irodának a kulcsait, amelyben a jövőben a szervezet új vállalkozásfejlesztési irodája fog működni. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

2023. június 2. 21:31

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

2023. június 2. 18:41

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39