Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

forrás: Prím Online, 2023. május 27. 10:19

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

„Nagyon örülünk, hogy idén társszervezőként vehetünk részt a Machine Learning Prague rendezvényen, ahol összehozzuk a gépi tanulás szakértőit, hogy megosszák egymással tudásukat és tapasztalataikat. A Kiwi.com-nál a gépi tanulást használjuk a különböző forrásokból származó nagy mennyiségű adat – például az úti célok iránti kereslet vagy az utazási keresési minták – elemzésére, hogy olyan előrejelzéseket és ajánlásokat készítsünk, amelyek az ügyfeleink javát szolgálják, és javítják a saját működési hatékonyságunkat” – magyarázza dr. Patrick Giordani, a Kiwi.com adatgazdálkodásért felelős elnökhelyettese.

 

Az eseményen a Kiwi.com szakértői Lucie Blechová, gépi tanulási mérnök és Thomas Browne, Data Scientist a nyitónapon, 2023. június 2-án tartanak workshopot, amelynek központi témája a numerikus szimulátorokkal kapcsolatos Gauss-folyamat regresszió (GPR) lesz.

 

 

„A numerikus szimulátorok nagyon összetett rendszerek, amelyek nem triviális jelenséget írnak le. Elsősorban olyan technológiai területeken használják őket, ahol a numerikus szimuláció helyettesíti a fizikai kísérletet, amely nagyon költséges vagy veszélyes lehet. Ilyen például egy erőművet hűtő csőrendszer, amely nem triviális és létfontosságú rendszer, és a tényleges kísérletek elvégzése veszélyes és költséges lenne. A gépi tanulással minden eredményt ki lehet számítani, azonban ennek magas a számítási költsége, mivel egyetlen szimuláció néhány másodpercig is eltarthat, még egy nagy teljesítményű gépen is.  A GPR úgy segít, hogy a komplex szimulátort egy sokkal egyszerűbb szimulátorral közelíti meg, amely hasonló eredményeket ad, mint amilyeneket a komplex szimulátor adna” – összegezte Mr. Giordani.

 

A workshop során a résztvevők megismerkednek a GPR alapjaival Python nyelven, és megvalósított példákat kapnak arra, hogyan segíthet a GPR. 

 

Jiří Materna, a Machine Learning Prague alapítója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kiwi.com, amely mindig is úttörő szerepet játszott az utazási technológiák innovációjában, támogat minket. A Machine Learning Prague egy kis konferenciából nőtte ki magát egy olyan rendezvénnyé, amely mára több mint ezer résztvevőt fogad a világ minden tájáról.  Egyik fő célunk, hogy a gépi tanulás világelső szakértőit hozzuk el Prágába, és örülök, hogy ez a cél ismét teljesült.”

 

A 2016-os kis létszámú ML-alkalmazási konferenciából az esemény mára több mint 1000 résztvevővel és negyven előadóval bővült, akiket idén a cseh fővárosban tartandó háromnapos rendezvényre várnak. A látogatók előadásokra, gyakorlati workshopokra és egyéb interaktív tartalmakra számíthatnak. Az érdeklődők a következő címen regisztrálhatnak és vásárolhatnak jegyet: https://mlprague.com/#active-tickets.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59