Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

forrás: Prím Online, 2023. május 30. 20:11

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

Szarvas Péter alapító, a Chameleon igazgatótanácsa elnökének tájékoztatása szerint a disztribúciós megállapodás megkötését megelőzően, 2022 őszén végrehajtott tőkeemelés keretében a cég 2 millió kanadai dollár értékű tőkebefektetést kapott. Az észak-amerikai terjeszkedést segítő lépéseket a cég alapítói, Biró Róbert és Szarvas Péter a HEPA kanadai partnerirodájával együtt dolgozták ki, és a HEPA budapesti központja is támogatta.

 

 

Az UpHome Access Control rendszer nyitott utat a kanadai piacra

 

A Chameleon Smart Home Nyrt. társasházak számára készült, saját fejlesztésű, UpHome nevű hardver- és szoftverrendszerét a kanadai partner disztribúciós hálózatán keresztül széles felhasználói kör ismerheti meg.

 

„Ez egy újabb történelmi lépés a Chameleon életében. A megállapodás aláírásával Kanadában új üzleti modellel jelentünk meg, előfizetéses formában tudjuk bevezetni az UpHome innovatív társasházi okosotthon rendszerét.” – hangsúlyozta Szarvas Péter.

 

A Chameleon Kanadában a lakáshiányt jelentős ingatlanfejlesztésekkel ellensúlyozó helyi piac igényeinek megfelelően átalakított, társasházakra szabott biztonsági, kényelmi és energiatakarékossági megoldásokat kínál. A komplex társasházi beléptetőrendszer, az Access Control különböző jogosultsági szintekhez igazodva biztosít időzített hozzáférést az egyes lakásokhoz és közösségi terekhez, valamint szabályozza a lakók, a szolgáltatók és a csomagküldők beléptetését. A kizárólagos disztribúciós megállapodás révén ugyanakkor nem csupán a beléptetőrendszer, de az UpHome korábbi okosotthon-termékkínálata is elérhetővé válik Kanadában. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59