Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

forrás: Prím Online, 2023. június 3. 09:59

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

A két vállalat egy kiterjesztett valóság (iXR) alapú platform fejlesztéséről állapodott meg, amelyet az Emirates kabinszemélyzete, az újonnan belépő munkatársak és iparági partnerek is használhatnak majd. A 3D-s virtuális központok, a virtuális képzés, gamificationre épülő környezetek és a szimulált élmények mind elérhetővé válnak majd az új platformon. 

 

Az AWS spatial computing és mesterséges intelligencia technológiáira épülő iXR fotórealisztikus élményekkel várja a felhasználókat. Az iXR-élményeket úgy tervezték, hogy a dolgozók valós munkakörülményeit szimulálják, és elérhetők legyenek a következő generációs hordozható készülékeken, így tableteken és okostelefonokon, valamint viselhető okoseszközökön is. A felhő alapon streamelhető, iXR élmények magas minőségű, valósághű tartalmakat tesznek elérhetővé bárhol, bármikor. 

 

Az együttműködés első fázisában az iXR három szolgáltatással indul: egy együttműködést segítő online központtal és közösségi térrel; a légiutas-kísérő személyzet képzését szolgáló eszközzel; és az új alkalmazottak beilleszkedését támogató platformként is használható lesz. 

 

Az iXR különleges, interaktív 3D-s élményt nyújt a légitársaság díjnyertes kabinszemélyzete számára a fejlett technológiával megalkotott, magával ragadó digitális környezetben. Itt a személyzet egy aprólékosan felépített digitális univerzumba kerül, ahol virtuális tantermekben, tapasztalt oktatókkal és kollégáikkal együtt vehetnek részt a foglalkozásokon és bejárhatják a légitársaság repülőgépeinek, például az Airbus A380 és a Boeing 777, izgalmas belső tereit. A digitális környezetben fedélzeti kiszolgálás oktatók, fotorealisztikus avatarok és teljes térhangzás biztosítják a hiteles, valósághű élményt. 

 

 

A realisztikus virtuális világ lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport újonnan felvett munkatársai rövid idő alatt minél többet megtudhassanak új munkahelyükről és annak kiterjedt üzleti tevékenységéről, az emberekről és a céges kultúráról, saját szerepükről és a dubaji életvitelről. A beépített támogató szolgáltatások megkönnyítik a beilleszkedést a sikeres jelöltek számára. 

 

„Az Emirates az innováció szinonimája, mindig magasra tettük a lécet a légiközlekedési iparágban. A jövőképünk egy olyan gyakorlatias és hatékonyan alkalmazható kiterjesztettvalóság-élmény kiépítése, amely kihasználja a mesterséges intelligencia fejlődésének előnyeit is. Olyan XR megoldást használunk, amely remekül skálázható, és vállalatcsoportunk márkáinak és üzleti vállalkozásainak széles körénél alkalmazható. Az első fázisban az iXR technológia segíteni fogja a légiutas-kísérők platformmal való megismerkedését egy interaktív, valósághű 3D-s környezetben, amelyet saját maguk fedezhetnek fel, ezzel hatékonyabb lehet a tudásátadás és növelhetjük a munkavállalói elégedettséget. Ebben a fázisban az iXR segítségével fejlesztjük a munkavállalói élményt is, hogy munkatársaink könnyebben beilleszkedhessenek a vállalat életébe, a közösségbe és a kultúrába – mondta el Adel Al Redha, az Emirates üzemeltetési igazgatója. – Az iXR platformmal, amelyet az év második felében indítunk el, mi leszünk az első légitársaság, amely saját, kiterjesztett valóság platformot épít be a mindennapi működésébe. Ez jól mutatja az innováció és a csúcstechnológiák iránti elkötelezettségünket, amelyekkel új korszakot hozunk el a légi közlekedésben, ügyfeleink, a szélesebb közösség és az iparág fejlődéséért.”  

 

Al Opher, az AWS Professzionális szolgáltatásokért felelős alelnöke hozzátette: „A kiterjesztett valóság (Extended Reality, XR) egy gyorsan fejlődő technológia, amely a jövőbe repíti a légiközlekedési iparágat. Nagy hatással lehet a képzésre, a tervezésre és az innovatív szolgáltatáskínálatra is, amelyeket biztonságos és hatékony környezetben próbálhatnak ki a szakértők. Nagy örömmel támogatjuk az Emirates belépését a 3D Web korszakba azzal, hogy az infrastruktúra, a mesterséges intelligencia és a spatial computing megoldások terén szerzett szakértelmünkkel, valamint az AWS Professional Services nemzetközi szakértőivel segítünk megtölteni ezeket a technológiákat élettel. Ez az együttműködés segíti az Emirates munkatársait, hogy egyedi és folyamatosan kimagasló minőségű szolgáltatást nyújthassanak. Együtt forradalmasítjuk az utazási iparágat, és új szintre emeljük a digitális élményeket." 

 

Az iXR olyan fejlett technológiákra fog épülni, mint az Epic Games Unreal Engine motorja, a világ egyik legnépszerűbb és legfejlettebb, valós idejű 3D eszköze, amely rugalmasan használható, jól skálázható, biztonságos és megbízható eszközöket kínál a fejlesztőknek az AWS felhőszolgáltatásában. 

 

Az Emirates több mint 6 évvel ezelőtt integrálta a virtuális valóság (VR) technológiát az emirates.com weboldalon és az Emirates mobilalkalmazásában, ahol a felhasználók 360 fokos 3D formában tekinthetik meg a repülőgépek kabinjainak belső tereit. Az Emirates Oculus áruházban is elérhető saját VR alkalmazása életnagyságú és interaktív kabinbelső-élményt kínál a felhasználóknak az Emirates A380-as és Boeing 777-300ER repülőgépeinek fedélzetével. 

 

Az Emirates 2014 óta üzemeltet járatokat Budapestről, a magyar utazók június 1-től napi járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Innovatív bioműanyag projekt megvalósulásához járul hozzá az ABB

A megújuló és fenntartható vegyipar egyik úttörőjeként számontartott Avantium új üzemet épít, mellyel a fosszilis alapanyagokat fokozatosan kiváltó bioalapú műanyagokra való átállást kívánja előmozdítani. A hollandiai Delfzijlben található létesítmény egy olyan újszerű technológiát fog alkalmazni, amely a növényi cukrokat a polietilén-furanoátnak (PEF) nevezett következő generációs műanyaggá alakítja át.

2023. szeptember 26. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59