A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

forrás: Prím Online, 2023. június 6. 17:43

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

„A FISS Automatika felvásárlásával a Leadec Csoport már Debrecenben is képviselteti magát. A csapat kiváló műszaki szakértelemmel rendelkezik, és évek óta sikeresen dolgozik együtt vegyipari, gyógyszeripari és kőolajipari ügyfelekkel” – mondta Georgi Tschumburidse, a Leadec európai igazgatótanácsának tagja.

 

A FISS Automatika Kft.-t 2010-ben alapították és mintegy 90 munkatársat foglalkoztat. A vállalat a villanyszerelés, az erősáramú elosztás, a mérés- és szabályozástechnika, a speciális gépek gyártása és az épületautomatizálás területein van jelen, illetve rendelkezik egy modern, kapcsolószekrények gyártásával foglalkozó műhellyel is.

 

 

A gyárak szolgáltatási szakértője

 

„Örülünk, hogy a FISS Automatika Kft. egy nagy, nemzetközi vállalat részeként sikeres jövő elé néz. Egyesített szakértelmünkkel új ügyfeleket nyerhetünk meg Debrecenben és környékén, így tovább bővíthetjük szolgáltatási portfóliónkat” – mondta Bényei János és Eszenyi István, a FISS Automatika Kft. tulajdonosai.

 

A Leadec közel 30 éve van jelen Magyarországon. „A mi vállalatunk gondoskodik arról, hogy ügyfeleink gyárai – amelyek többsége az autóiparban tevékenykedik – zökkenőmentesen működjenek. Tevékenységünk központjában az elektromos és gépészeti kivitelezés, a műszaki és infrastrukturális létesítményfenntartás, a logisztika, a műszaki takarítás és további egyedi szolgáltatások állnak” – fejtette ki Dákai Ferenc, a Leadec Magyarország ügyvezető igazgatója. A magyar leányvállalatnál nyolc különböző telephelyen mintegy 700 munkatársunk dolgozik közvetlenül az ügyfelek gyáraiban.

 

„A magyar gazdaság évek óta kedvező fejlődést mutat, különösen a feldolgozóipar terén. A térségbe vetett nagy bizalmat mutatják a legutóbbi nagyszabású projektek az autóipar és az akkumulátorgyártás területén, mint például a BMW új járműgyára, ahol majd nagyfeszültségű akkumulátorok is összeszerelésre kerülnek” – tette hozzá Markus Glaser-Gallion, a Leadec vezérigazgatója. „Ezért különösen örülünk, hogy tovább erősödhetünk Magyarországon, és támogathatjuk ügyfeleinket a gyár teljes életciklusa során”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59