Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

forrás: Prím Online, 2023. június 7. 11:23

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat az ENSZ egyik ügynökségével, a Nemzetközi Kereskedelmi Központtal (ITC) és az Atelier 21 francia civil szervezettel közösen új, online képzést indított az energiaátmenetről. A jelenlegi helyzetben, amikor a fosszilis tüzelőanyagok ára világszerte az egekbe szökik, a szakértők pedig arra figyelmeztetnek, hogy bolygónk hamarosan túllépi a Párizsi Megállapodásban meghatározott 1,5 Celsius-fokos felmelegedési küszöbértéket, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokra való átállás minden korábbinál sürgetőbb. Az új, online tanfolyam célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a politikai és technológiai kihívásokra, valamint rámutasson az átállás előnyeire.

 

A különböző fejlettségi szintű, vidéki és városi környezetekből származó esettanulmányokat felölelő tananyag arra is ösztönzi a résztvevőket, hogy fontolják meg a tiszta energiaszektorban rejlő szakmai lehetőségeket azáltal, hogy a napenergiáról, a szélenergiáról és más speciális területekről szóló képzésekhez irányítja őket.

 

 

„Biztos vagyok benne, hogy ez a kurzus csak az első abban a sorozatban, amely a fenntarthatóbb emberi viselkedésre való áttérés témáját járja körül. A közös munka ennek a tanfolyamnak a létrehozása kapcsán nagyon inspiráló és ígéretes volt" – mondta el Raphaël Dard, az ITC KKV Kereskedelmi Akadémia programvezetője.

 

„Ez az ingyenes online tanfolyam egy új lépés a küldetésünkben, hogy oktassuk és képessé tegyük az egyéneket és a vállalkozásokat az energiaátmenet támogatására. Az ITC-vel és a Schneider Electric-kel való együttműködéssel közelebb kerülünk a célunkhoz: egy olyan világhoz, ahol minden ember megérti és hozzá tud járulni a fenntartható energetikai jövőhöz” – hangsúlyozta Cédric Carles, az Atelier 21 alapítója és igazgatója.

 

A Schneider Electric vállalásai között szerepel, hogy 2025-ig egymillió fiatalnak biztosít szakmai képzést, és eddig már több mint 400 000 személy részesült oktatásban a társaság kezdeményezései keretében. „A Schneider Electric nagyon büszke arra, hogy az oktatás területén kulcsszerepet játszik. Ennek az ingyenes online tanfolyamnak az elindítása mutatja az energetikai átmenet melletti elkötelezettségünket, és azt, hogy mindenki számára elérhető legyen az ehhez szükséges tudás” – mutatott rá Gilles Vermot Desroches, a Schneider Electric Alapítvány általános küldöttje, a „Citizenship and Institutional Affairs” területért felelős igazgató. 

 

Az online képzésre június 12-ig lehet jelentkezni, ezt követően a résztvevőknek két hét áll rendelkezésükre a tanfolyam elvégzésére. A képzést követően a sikeresen levizsgázók tanúsítványt kapnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IoT az alapokkal kezdődik

Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára, a blockchain megkönnyíti az IoT-eszközök nyomon követését, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás pedig könnyebben hozzáférhetővé és alkalmazhatóvá vált, ami az eszközfunkciók szélesebb körét teszi lehetővé az összekapcsolt ökoszisztémában.

2023. szeptember 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59