Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 31. 12:59

2023 szeptember 19-20-án MENTA 2023 – NEXT30! címmel rendezi meg Balatonfüreden az IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége jubileumi konferenciáját, ahol a digitális gazdaság következő 30 évének trendjei kerülnek fókuszba az elmúlt három évtized tudására, tapasztalatára és történetére építve. 

A konferencián Európa digitális jövőjéről tart előadást Cecilia Bonefeld-Dahl, a kontinens egyik legbefolyásosabb lobbiszervezete, a DIGITALEUROPE vezetője, míg  Dr. Joseph Reger, a Fujitsu egykori technológiai vezetője  a következő évtizedek legfontosabb társadalmi, technológiai trendjeit ismerteti majd. Rózsa Enikő, az IBM üzleti tanácsadási szolgáltatórészlegének globális AI CTO-ja pedig a mesterséges intelligencia vállalati alkalmazása terén szerzett tapasztalatait osztja meg a közönséggel, míg Petra Viola, a Google fejlesztési igazgatója a cég hazai részlege által fejlesztett MI-vezérelt, felhőalapú új szolgáltatását fogja bemutatni.

 

 

Az IVSZ a harmincadik alkalommal rendezi meg a MENTA konferenciát – amely a hazai infokommunikációs iparág legnagyobb jelentőségű eseménye. Az itt elhangzó előadások az iparágakon átívelő digitalizáció nyomán már messze nem az informatikai cégek, hanem minden egyéb szektor szereplője számára is relevánsak. A jubileumi évforduló nyomán a szervezők olyan előadókat hívtak meg, akik a digitális ökoszisztéma elkövetkező harminc évének alakulását kísérlik megjósolni.

 

Dr. Vinnai Balázs IVSZ-elnök megnyitóbeszéde is a digitális gazdaság 2053-ig tartó korszakában megvalósítható, potenciálisan elérhető célokat vizsgálja majd, míg Cecilia Bonefeld-Dahl, a DIGITALEUROPE iparági lobbiszervezet vezetője arról fog beszélni, hogy milyen jövője van, illetve lehet egy digitális Európának és melyek azok a technológiai, illetve szabályozási tényezők, amelyek gyorsítják, vagy lassíthatják Magyarország fejlődését.

 

 

Dr. Joseph Reger, a Fujitsu egykori technológiai vezetője a következő évtizedek legfontosabb társadalmi, technológiai trendjeivel kapcsolatban osztja majd meg gondolatait, míg dr. Varga Norbert társadalomtudós, a Soproni Egyetem docensének előadásában olyan lehetséges jövő(ket) fog felvillantani, amelyek központjában azon felvetés áll, hogy az emberiség egy eddig soha nem tapasztalt politikai, gazdasági, etikai és spirituális kihívással néz szembe. 

 

Rózsa Enikő, az IBM üzleti tanácsadási szolgáltatórészlegének MI-vel foglalkozó technológiai vezetője Kanadából érkezik a MENTA-ra, előadásából az tudhatják majd meg a résztvevők, hogy miként szolgálja a “megszelidített” mesterséges intelligencia a vállalkozásokat hétköznapi munkájukban. Petra Viola, a Google fejlesztési igazgatója is MI-témával érkezik a MENTA-ra: a cég egyik új, MI-t használó felhőalapú szolgáltatását mutatja majd be, amelyet a magyar Google-csapat munkatársai fejlesztettek. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik Livják Csaba, az épületinformációs modellezés használata terén úttörő magyar BuildEXT építésziroda alapítójának előadása, amelyből kiderül majd, hogy a digitalizáció miként alakítja át az egész építőipart.

 

A MENTA 2023 – NEXT30!-on zajló panelbeszélgetéseken a digitális kereskedelemtől kezdve a tudás és gondolkodás jövőjén át az iparstratégiáig számos témát körüljárnak majd a szakértők. Az egyik fireside chaten Küllői Péter, befektető, filantróp, a Bátor Tábor korábbi vezetője Vinnai Balázs IVSZ-elnökkel beszélget majd arról, hogy a hazai üzletemberek és vállalkozások milyen mindsettel, attitűddel emelkedhetnek ki a középszerből, és mi az, ami innovatív gondolkodásra készteti, majd sikerre viheti őket.  A konferencia második napján Jaksity György, közgazdász, a Concorde Alapkezelő igazgatósági elnöke arról tart majd előadást, hogy milyen esélyei vannak az inflációs szorítás enyhítésének.

 

Az IVSZ a MENTA konferencia első napjának estéjén adja át az egykori elnökéről elnevezett Gyurós Tibor-díjat is, amellyel minden évben azokat a hazai, vezető beosztású menedzserek munkáját ismeri el, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbbet tettek Magyarország digitális érettségének fejlesztéséért. Az elmúlt években egyebek mellett Csorba Gyula (Dorsum Zrt.), Birmacher Barnabás (Bitrise), Csillag Péter (Starschema) munkáját ismerték el a díjjal,  2022-ben Kádár Tamás, a SEON online csalásmegelőző rendszert működtető cég vezérigazgatóját és társalapítóját választották meg az év menedzserének.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38