Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 21. 14:18

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

„A Kyndryl közel két évvel ezelőtt vált önállóvá azzal a küldetéssel, hogy ügyfeleink, közösségeink és a társadalom egésze számára a segítsük a fejlődést” – mondta el Una Pulizzi, a Kyndryl Alapítvány elnöke és a Kyndryl globális vállalati ügyekért felelős vezetője. „Törekszünk a társadalom előtt álló kihívások megoldására, és ebből fakadóan elkötelezetten fogjuk támogatni azokat a nonprofit szervezeteket, amelyek céljai között szerepel az oktatás és a karrierépítés elősegítése, az éghajlatváltozás hatásainak enyhítése és a befogadó gazdaság megteremtése.”

 

A Kyndryl Alapítvány az első évében a kiberbiztonsági oktatásra összpontosít

 

Napjaink rendkívül zavaros környezetében egyre több kibertámadás éri a különböző szervezeteket. Annak érdekében, hogy a fenyegetések leküzdéséhez szükséges képzettebb munkaerő globális szükségletét kielégítsék, az alapítvány idei támogatásait olyan szervezeteknek ítéli oda, amelyek a kiberbiztonsági oktatást fejlesztenek, vagy nyújtanak az ilyen oktatáshoz nehezen hozzáférő közösségek számára, de olyan non-profit szervezetek is kapnak majd támogatásokat, amelyek kritikus erőforrásokkal és szolgáltatásokkal segítik a hátrányos helyzetűeket.

 

 

A finanszírozás a kiberbiztonsági oktatás két konkrét területére koncentrál:

 

Az Inkluzív Kiberbiztonsági Munkaerő Bővítése – Ez a kategória a képzett kiberbiztonsági szakemberek hiányát enyhítené, különösen a kisebbséghez tartozó népesség körében, támogatva olyan szervezeteket és programokat, amelyek kiberbiztonsági képzést és karrier-támogatást nyújtanak.

A Nem Profitorientált Szervezetek Kiberbiztonság-felkészítése – Ez a kategória az oktatás és tanácsadás révén támogatja a nem profitorientált szervezeteket, amint megerősítik kiberbiztonsági védelmüket és ellenállóbbá válnak egy növekvő fenyegetésű környezetben.

 

A támogatást igénylő nonprofit szervezetek számára a pályázati ablak 2023. november 6-ig nyitva áll. Az Alapítvány 2024 elején fogja kihirdetni a végleges támogatottak listáját. Azok a szervezetek, amelyek az Alapítvány missziójával azonosulnak és támogatást igényelnek, a www.kyndryl.org weboldalon tájékozódhatnak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27