Ahol jelen és jövő találkozik

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 29. 17:20

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

Október 17-én szervezi második járműipari konferenciáját, szakmai találkozóját és mérnökhallgatói versenyét az autopro.hu csapata. A komplex rendezvényen a járműipart is meghatározó, innovatív ipari trendek hazai képviselői sorakoznak fel az automatizálás, az akkugyártás, a robotizáció és az ipari szoftverfejlesztés területéről. Október 17-én olyan jelentős, jövőbe mutató ipari szereplőkkel találkozhatsz az Eiffel Műhelyházban, mint az Audi Hungaria, az AVL Hungary, a Bosch Rexroth, a CATL, a FANUC, a Knorr-Bremse, a Mitsubishi, a Schunk, a Siemens, az SK On Hungary és még sokan mások. Tudj meg mindent a leginnovatívabb trendekről egy helyen!

 

Mi lesz a munkaerővel, mi lesz a vállalattal?

 

A rendezvény részeként sor kerül az autopro.hu és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös szervezésű járműipari konferenciájára, melynek témája A fenntarthatóság útján az autóipar – Versenyképes megoldások a mesterséges intelligenciától az elektrifikációig. A konferencián a legaktuálisabb kérdések kerülnek fókuszba, mint hol kezdjük a mesterséges intelligencia alkalmazását? Kit keressünk kérdéseinkkel a témában?

 

Miért nem lehet tovább várni az informatikai fejlesztésekkel és mit kockáztatunk a halogatással? Hol van az ember helye ezen az elképesztően gyors informatikai versenyfutásban?

 

 

Miként változtatja meg az életet egy új hárombetűs mozaikszó és ki az ördögnek kell egyáltalán? És ha már ESG, akkor mi köze van a termék tervezéshez, a csomagolás fejlesztéshez vagy akár a tűzvédelemhez?

 

A konferencia 9:30-kor veszi kezdetét dr. Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár megnyitó beszédével, akit olyan neves vállalati szereplők követnek, mint például Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója, aki bevezet az ipari metaverzumba, Nógrádi József, a Trenkwalder Recruitment Kft. Kereskedelmi és marketing vezetője, akinek előadásából kiderül, hogy miképp alakítja át a mesterséges intelligencia a munkaerőpiacot vagy Szilágyi Balázs, a CATL Közügyekért felelős európai igazgatója, aki elmondja miképp segíti az akkugyártó vállalat Európát a zöld energiára való átállásban és még sokan mások.

 

Nincs jövő tehetséges utánpótlás nélkül

 

A rendezvény keretében ismét sor kerül majd a verseny hazánk legjobb egyetemi járműépítő csapatai között, hogy eldőljön, ki nyeri ebben az évben a Techtogether mérnökhallgatói versenyt. Ez alkalommal tizennégy olyan egyetemi csapat indul, melyek tagjai versenyautókat, hajókat és rakétákat építenek, és ezekkel rendszeresen nemzetközi versenyeken vesznek részt, előkelő helyezéseket elérve.

 

A Techtogether mérnökhallgatói versenyre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről, a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról, az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, a Neumann János Egyetemről, az Óbudai Egyetemről, a Pannon Egyetemről, a Széchenyi István Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karáról érkeznek csapatok. A járműipari trendekhez igazodva, a több mint kétszáz hallgató 34%-a informatikai képzésről (mérnökinformatikus, mechatronikai mérnök, villamosmérnök), 32%-uk járműmérnökként, és 29%-uk gépészmérnökként kezdi hamarosan pályafutását a hazai vállalatok valamelyikénél.

 

Látogass el rendezvényünkre, ahol találkozhatsz a járműipar jelenével és jövőjével! A helyszínen egyedülálló lehetőséged nyílik interjút készíthetni a legjobb hazai versenycsapatokkal és hazánk meghatározó iparvállalatainak vezetőivel.

  

A kiállítók teljes listája és a konferencia programja, valamint a regisztrációs felület az alábbi linken érhető el! Amennyiben részt vennél a rendezvényen, kérjük mindenképp regisztrálj be!

 

Időpont: 2023. október 17.

Helyszín: Eiffel Műhelyház, 1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27