Tarolt az ELTE az ICPC Programozói Verseny magyar fordulójában

forrás: Prím Online, 2023. november 8. 09:57

A legrégebbi és legrangosabb nemzetközi programozói verseny magyarországi fordulóján ELTE-s csapatok végeztek az első öt helyen, a dobogósok vesznek majd részt a decemberi ljubljanai regionális döntőben.  

Az ELTE Informatikai Kar adott otthont a nemzetközi  ICPC  programozói csapatverseny magyar fordulójának, ahol hazai egyetemek hallgatóiból álló 3 fős csapatok mérték össze tudásukat.

 

A versenyen összesen 32 csapat indult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviseletében. Az első öt helyezés mindegyikét az ELTE csapatai szerezték meg. 

 

 

Az ELTE-1 elnevezésű csapat (Gyimesi Péter, Noszály Áron, Varga Péter) kilenc megoldott feladattal kiemelkedett a mezőnyből és a dobogó tetejére álhatott. Négy másik ELTE-s csapat egyaránt 7-7 feladatot teljesített, így az időeredmények alapján a második helyet a Rühös állat (Máté Lőrinc, Melján Dávid, Nádor Benedek), míg a harmadikat az Árvíztűrő Tükörfúrógép (Csizmadia Miklós, Dékány Csaba, Makrai-Kis Balázs) szerezte meg.

 

Ez a három csapat képviselheti az ELTE-t december elején a szlovéniai Ljubljanában a közép-európai regionális fordulóban, mely hagyományosan az ICPC versenyek egyik legerősebb etapjának számít. 

 

A magyar forduló szervezéséért, a feladatsor összeállításáért és a technikai lebonyolításért Németh Zsolt adjunktus, Nikházy László, az ELTE IK Informatikai Doktori Iskola hallgatója és Pőcze Barnabás informatikus hallgató feleltek.

A részletes eredmények az ICPC Hungary oldalán tekinthetők meg. 

 

Az International Collegiate Programming Contest (ICPC) az 1970-es évek óta gyűjti össze a világ legjobb fiatal programozóit, a nagy presztizsű versenyen évente mintegy 50 ezer egyetemista vesz részt, a világ 111 országának 3 ezer egyetemét képviselve.  

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Corvinus-kutatás: a fejlődő országok szegényei nem érdeklik a mesterséges intelligenciát

Egy éve, november 30-án tették hozzáférhetővé a ChatGPT-t. Ennek kapcsán is aktuális a téma, az MI etikusan működik-e. A Corvinus kutatása szerint sok globális problémát figyelmen kívül hagy az MI etikusnak szánt, ún. emberközpontú megközelítése.

2023. december 3. 13:56

A jövő év a karbonlábnyom csökkentésről szól majd a vállalati technológiák területén

Jövőre várhatóan tovább gyorsulnak a vállalati digitalizációs törekvések, az előrejelzések szerint a transzformációra fordított források a következő 3 évben elérik a 3,4 billió dollárt

2023. december 3. 12:10

Debütált a Logisztikai Évkönyv 2024

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2024. A kiadvány a hagyományokhoz híven egy szakmai tanulmánygyűjtemény, amelyet a Falk1 Rendezvényközpontban tartott bemutató rendezvényén szerzői előadásokkal színesítve ismerhetett meg a közönség. 

2023. december 3. 10:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04