Új technológiákat jelentett be a Rambus Inc.

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 11. 21:11
A Rambus Inc. mindent megtesz azért, hogy a Rambus DRAM memóriák ne veszítsék el támogatásukat, és a technológia a jövőben is versenyképes maradjon. A társaság a héten több új, teljesítménynövelő technológiát is be fog jelenteni.
A Rambus Inc. a héten több technológiai újítást is bejelent, valamint a társaság közzéteszi a Rambus DRAM memóriákkal kapcsolatos terveit, a technológia ütemtervét. A társaság be akarja bizonyítani, hogy termékei jobbak a rivális technológiáknál.

A csütörtökön megrendezendő Santa Clara-i (Kalifornia) Rambus Developer Forum konferencián a társaság bemutatja az új, következő generációs, Yellowstone nevű adatátviteli technológiáját. A jelenleginél nagyobb jelsebességet alkalmazó adatátviteli technológia drasztikusan megnövelheti az adatok áramlásának gyorsaságát az alaplapi chipek között. A Rambus-nak jelenleg két adatátviteli technológiája van, az RSL (Rambus Signaling Level), valamint a nagyobb sebességű QRSL (Quad Rambus Signaling Level). Ez utóbbi elődjénél kétszer gyorsabb adatkommunikációt biztosít. A Yellowstone ezek mellett egy újabb lépcsőfokot jelent majd. A három technológia természetesen együttműködhet a rendszerekben, akár különböző feladatot ellátva is.

A Rambus egy új, nagysebességű I/O rendszert is bemutat csütörtökön: A RaSer (Rambus Serializer/Deserializer - Rambus Sorosító/Párhuzamosító) nevű technológia chipeket, vagy akár számítógépeket is összeköthet a jövőben, és meggyorsíthatja a hálózati eszközöket is. Az egy-, két- és négycsatornás kialakítású rendszer maximálisan 12,5 Gbit/s sebességre képes.

A pereskedéseiről elhíresült társaság az új technológiák mellett a Rambus DRAM ütemtervét is ismertetni fogja. Júniusban a társaság azt állította, 2005-re elkészíti a 9,6 Gbit/s sebességű Rambus DRAM chipeket. Addig azonban még jónéhány lépcsőfok hátravan, amelyről a társaság bővebben is be kíván számolni.

Egyes hírek szerint a Rambus a RDF konferencián egy új, Rambus DRAM-alapú chipkészletet is be fog jelenteni, amelyet azonban nem az Intel készít. A gyártóról egyelőre csak találgatni lehet, de valószínű, hogy a tajvani ACER Labs. Inc.-ről (ALi) van szó.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55