5. Távközlési és Informatikai Marketingfórum

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 18. 10:15
1996-ban a HTE szervezetéhez közel álló, a marketingterületen érdekelt néhány szakember, felismerve a marketing szakmai kultúra fejlesztésének igényét, szakosztályt hozott létre (Kommunikációs Marketing Klub - KOMA Klub). Az itt folyó szakmai munkára épülve indult el az első marketingfórum szervezése, mely 2001. szeptember 19-én az ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest, Danubius Thermal Hotel Margitsziget épületében.
Az elmúlt években átlagosan évente 75-80 cég képviseletében 280-310 szakember vett részt a munkában, hallgatott meg közel 30 előadást (kerekasztal-bevezetőkkel együtt). A résztvevők elsősorban az infokommunikációs iparág szereplői (gyártók, rendszerintegrátorok, konzultánsok, szolgáltatók) közül kerültek ki. Az elmúlt évben leginkább a 300 főnél több alkalmazottat foglalkoztató és a 10 milliárd Ft feletti 1999-es árbevétellel rendelkező vállalatok képviseltették magukat.

A szervező bizottság felismerte, hogy a fórumnak a marketing szakterületei mellett (stratégia, piackutatás, kommunikáció) az értékesítés és vevőkapcsolat-gondozás szakterületivel is foglalkoznia kell. Ennek megfelelően az ez évi fórum programjába a vevőszolgálat legfontosabb kérdéseinek bemutatása ügyfélmegtartási kerekasztal-beszélgetés formájában is megvalósul. A piaci információk megszerzésének és feldolgozásának aktuális kérdéseit tárja fel a másik kerekasztal, melyre a leginkább érintett szakterületek kiemelkedő szakértői kaptak meghívást vitaindító tartására.

A két kerekasztal mellett a fórumon 27 vállalat szakembereinek 35 előadása hangzik el. Az elhangzó előadások az alábbi szakterületekkel foglakoznak: szabályozás piaci hatásai, marketingstratégiák, termék/szolgáltatás stratégiák, piackutatás, ügyfélkapcsolat-menedzsment (CRM), értékesítés korszerű módszerei, elektronikus piactér jellegzetességei, marketing-adattárház használata, elektronikus kereskedelem magyarországi lehetőségei, marketingkommunikáció korszerű módszerei (reklám, szponzoráció stb.), értékesítés és vevőmegtartás specialitásai.

A fórumról további részletes információ és jelentkezési lap a HTE-titkárságon Nagy Olivérné Zsóka rendezvényszervezőtől igényelhető (t.: 353-1027) A rendezvényen elhangzó előadások szövege kiadványban jelenik meg, melyet a regisztrált résztvevők megkapnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05