PDA-k Intel StrongARM processzorral

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. október 7. 11:41
A PDA-gyártók közül hat nagy cég döntött úgy, hogy Intel StrongARM SA-1110 processzorral működteti kommunikációs termékeinek következő generációját. A Compaq, a HP és a Symbol az Intellel folytatott széles körű együttműködésüket bővítik azzal, hogy ismét StrongARM processzorokat választottak új termékeikhez, a Casio, a NEC és a Toshiba első alkalommal döntött e mellett.
A hat cég által bevezetett termékek mindegyike Microsoft Windows Powered Pocket PC 2002 szoftverrel és 206 MHz-es Intel StrongARM SA-1110 processzorral működik. Az IDC ágazatelemző cég szerint a Microsoft Pocket PC szoftverrel működő PDA-kban az egész világon Intel StrongARM processzorok vezetik a rangsort.

A hat PDA-szállító azt is bejelentette, hogy új termékeikben Intel StrataFlash memória tárolja az alkalmazási és operációsrendszer-kódot. Az Intel StrataFlash memória újszerű többszintű sejtes technológiájával költséghatékony egycsipes megoldást kínál, amely ideálissá teszi internetes telefonokhoz és PDA-khoz, ahol a nagy sűrűségnek és az egy bitre jutó költségnek fontos szerepe van.

Az Intel SA-1110 processzor általában fél wattnál kevesebb energiát von el, ami nagyban megnöveli a kézi eszközök akkumulátorának üzemidejét, ugyanakkor nagy teljesítményt biztosít. Az energia és a teljesítmény egyensúlya képnézegetéskor, video- és hangfelvételek rögzítésekor és lejátszásakor, beszéd és kézírás felismerésekor, valamint üzleti alkalmazások, például személyi információkezelők, szövegszerkesztők és számolótáblák használatakor is megmarad.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39