Újra lendületben a red-stars.com

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 14. 19:09
A bécsi székhelyű red-stars.com data AG on-line marketing hálózat új stratégiával éleszti újjá tevékenységét. Az új stratégia értelmében a cég "a feltörekvő európai régió on-line marketing cégévé" kíván válni.
A cég mai közgyűlésén a megjelent részvényesek több mint 90%-a a nemrég bejelentett felszámolási folyamat felfüggesztése mellett döntött. A red-stars.com a közgyűlés döntésének jegyében ezentúl a közép-kelet európai on-line marketing piacra kíván koncentrálni. Az új cégstratégiában központi szerepet kap a red-stars finance nevű üzletág, mely ügyfelei számára befektetői kapcsolatok intézését, valamint a tőzsdén jegyzett kelet-európai vállalkozásokkal kapcsolatos gazdasági adatszolgáltatást vállal. A red-stars.com hálózat további ügyfelei a távközlési-, banki-, kereskedelmi-, autóipari- és IT területekről kerülnek ki. A jövőben a cég orosz, magyar, lengyel és egyéb regionális érdekeltségei a "red-stars" márkanév alatt folytatják tevékenységüket. A cég szolgáltatásai között szerepel a stratégiai tanácsadás, a kreatív tervezés, az integrált on-line marketing-tevékenység és reklám, valamint a pénzügyi kommunikáció.

A bécsi székhelyű vezetőség tagjai között szerepel Dietmar Pokorny és Szergej Mojszejev, akiket Thomas Streimelweger, a cég fő tulajdonosa is aktívan támogat. A cég leányvállalatai továbbra is a tapasztalt, helyi vezetőgárdák irányítása alatt maradnak és a bécsi központ munkájukat regionális ügyfélszerzéssel, költség-kontrolling tapasztalattal, nemzetközi jelentési rendszerrel és stratégiai tanácsadással segíti. A helyi vezetőség ösztönzését új részvényopciós program szolgálja.

"Az idei év közepén, az úgynevezett "dot.com-válság" tetőpontján, több leányvállalatunknál már pozitív havi mérlegeredmények mutatkoztak", mondta Dietmar Pokorny a red-stars.com vezérigazgatója.

"A kelet-európai gazdaság növekedése, valamint a cégen belüli költségcsökkentési program sikerei, az online szolgáltatások iránti igény élénkülésével együtt arra ösztönöztek, hogy újraindítsam a red-stars.com tevékenységét", mondta Thomas Streimelweger, aki jelenleg a cég részvényeinek többségi tulajdonosa.

"Az új stratégia sikere érdekében az elmúlt három hónapban átszerveztük a cég és a leányvállalatok működését, valamint megváltoztattuk a vezetőség összetételét. A további regionális terjeszkedéshez igazán reális áron látok vonzó akvizíciós lehetőségeket, ehhez azonban majd újabb pénzügyi befektetők bevonására lesz szükség. Ugyancsak terveink között szerepel a cégportfolió részvénycserén keresztül történő bővítése. Célunk ezentúl is regionális piacvezető vállalkozás létrehozása és bízunk abban, hogy cégünk lesz az első nyereséges hasonló jellegű vállalkozás a térségben. Amint elérjük a kritikus méretet, cégünket bevezetjük valamelyik nemzetközi tőzsdére", mondta Streimelweger.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09