Új Olympus-mintabolt

Guttray László Guttray László, 2001. december 13. 12:54
A Daten-Kontor Trade Kft. új Olympus-mintaboltot nyitott Budapesten az V. kerületi Szarka utcában. A december 3-ai hivatalos megnyitót követően a kiskereskedelmi forgalom is beindult az üzletben.
A mintaboltban megvásárolhatóak mindazon termékek, melyeket az Olympus magyarországi képviseletének Konzumer Diviziója hoz forgalomba hazánkban. A termékek négy fő csoportba sorolhatóak, úgymint analóg és digitális fényképezőgépek, analóg és digitális diktafonok, távcsövek, valamint külön termékcsoportként az Olympus Eye-Trek családja, mely különböző felbontású és különböző felhasználási területre szánt videószemüvegekből áll.

A DKT Kft. az Olympus Hungary Kft. bizalmát és szakmai támogatását élvezve Európában (akkor egyedülálló kezdeményezéseként) 1999. novemberében a Madách Imre úton nyitott meg hasonló bemutatótermet, melynek - a termékek bemutatásán és nagy-, illetve kiskereskedelmi forgalmazásán kívül - ma is feladata a hivatalos szerviz felvevőhely funkció betöltése.

A két cég közös terveiben szerepel, hogy a Szarka utcai mintaboltban is helyet kapjon egy szerviz felvevőhely, bővítve ezzel is a szolgáltatások körét, és némileg tehermentesítve a másik üzletet.

Az ötlet - mely szerint egyetlen márka termékeinek forgalmazása a cél - abból a szakmai megfontolásból született, hogy a mai technikai fejlődés üteme mellett - elsősorban a digitális technika térhódításával - elengedhetetlen a speciális, márkához kötődő alapos felkészültség és folyamatos továbbképzés.

A vásárlói visszajelzéseken kívül az elképzelés helyességét látszik igazolni az a tény is, hogy míg 1999 utolsó két hónapjában nettó 27 millió Ft volt a forgalom, addig tavaly már 87 millió forintot teljesített az üzlet és 2001-ben ez az összeg várhatóan meghaladja a 140 millió forintot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09