GPRS a Palmokban is

Kollár Csaba, 2001. december 19. 21:05
A Palm következő – 5.0-s – generációjánál már alapszolgáltatás lesz a GPRS-kompatibilitás, ami az eddiginél erősebb processzort és tartósabb tápellátást is feltételez.
A Texas Instruments (TI) a közeljövőben mutatja be az általa kifejlesztett OMAP processzorplatformot, amelyek elsősorban a Palmokba kerülnek beépítésre. A TI processzora többek között GSM-, illetve GPRS-támogatásának köszönhetően az eddiginél zavarmentesebb kapcsolatot ígér a Palm 5.0 kéziszámátítógépek tulajdonosainak.

A BE operációs rendszer a TI processzorával együttműködve az elemzők szerint a Palm új sorozatát „nagyon piacképessé teheti, elsősorban a vállalati piacon”. A BE fejlesztői már most együtt dolgoznak a Palmmal a következő operációs rendszer kifejlesztésén, így vélhetőleg 2002 elején megjelenik a frissebb verzió.

A Palm jelenleg a PDA-piac domináns szereplője, annak ellenére, hogy az utóbbi időben ő is megsínylette a negatív piaci trendeket, illetve a pénzügyi veszteségeket. A mögötte levő Microsoft, Compaq Ipaq, HP, illetve néhány mobiltelefon-gyártó (Nokia, Siemens) PDA-ja még jobban kiélezi a versenyhelyzetet, melyben a Palm, hogy megőrizze versenyelőnyét, „még nagyobb erőforrásokat mozgósít és még több stratégiai partnerrel folytat tárgyalásokat az új fejlesztések és sorozatok érdekében”.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46