A HP kiáll a HP-Compaq fúzió terve mellett

Tóth Kristóf, 2001. december 21. 09:56
A Hewlett-Packard (HP) a napokban egy új reklámhadjáratot indított, amelynek célja a Compaq Computerrel tervezett egyesülés részleteinek megismertetése, illetve az ennek megvalósulásához szükséges támogatás megszerzése.
A HP vezetése, illetve Walter Hewlett, a társalapító William Hewlett fia már hosszú ideje kiélezett harcot folytat a HP - Compaq fúzió kérdésében. Walter Hewlett egy HP igazgatóval együttesen kampányt indított a két óriáscég vezetése által tervezett egyesítés ellen. Amennyiben Hewlettnek sikerül maga mögé állítania a részvényeseket, a 25 milliárd dolláros tranzakció nem jön létre.

A HP vezetés most egy ellenkampányba kezdett a fúzió támogatásáért. A hirdetésen a HP első termékéről, a 200A típusú oszcillátorról található egy fénykép, amely mellett a következő kérdés olvasható: "Mi lett volna ha itt megállunk?" "Sokan még most is úgy gondolják, a nyomtatók gyártásánál meg kellene állnunk. A HP ambíciója azonban mindig is nagyobb volt ennél" - folytatódik az üzenet.

Walter Hewlett szerint a HP - Compaq egyesülést követően a hangsúly túlzottan a kevésbé nyereséges számítógépgyártásra kerülne, a sokkal inkább kifizetődő nyomtatógyártás pedig háttérbe szorulna. Véleménye szerint a HP-nek belső növekedéssel kellene tovább terjeszkednie.

A Hewlett-Packard szóvivőnője szerint a napokban megjelent hirdetés minden HP befektetőhöz szól. - E módszerrel lehetőségünk nyílt, hogy a tényeket közvetlenül a részvényesek elé tárjuk - mondta. A HP részvényeseknek szóló hirdetése 52 amerikai napilapban jelent meg.

Kulcsszavak: +céginfo Compaq HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás