Audiolejátszókban is gazdag volt a CES

Tóth Kristóf, 2002. január 13. 22:43
A hordozható digitális audiolejátszókat gyártó cégek kihasználták a CES (Consumer Electronics Show) adta lehetőségeket, és az érdeklődőknek bemutatták a legújabb készülékeiket.
Az idei CES kiállítás meglehetősen sok újdonsággal szolgált azok számára is, akik kedvelik a különböző hordozható audiolejátszókat, hiszen többek között a Samsung, a Creative, a Bantam Interactive és a SonicBlue is bemutatta a legújabb MP3 lejátszóit. A cégek igyekeztek úgy kialakítani a készülékeiket, hogy azok a könnyű hordozhatóság mellett megfelelő kapacitással rendelkezzenek.

A Samsung legújabb, YP-700H típusú audiolejátszója elsősorban a kis méretének köszönhetően lehet majd népszerű. A készülékben 128 MB memória kapott helyet, de megfelelő memóriakártyákkal a kapacitása bővíthető. Az YP-700H támogatja az MP3 és a WMA formátumú audiók lejátszását. Ezek mellett FM rádióként és hangrögzítőként is használható. A Samsung új audiolejátszója februárban jelenik meg, és körülbelül 300 dollárért lehet majd megvásárolni.

A Bantam Interactive legújabb, BA350 típusú digitális audiolejátszójában 256 MB memória kapott helyet, amely természetesen a rendelkezésre álló foglalaton keresztül bővíthető. A készüléken egy 2 colos LCD kijelző található, mely a JPEG formátumú képek megjelenítésére is alkalmas. A várhatóan májusban piacra kerülő audiolejátszó körülbelül 300 dollárba fog kerülni.

A Creative is bemutatta Nomad Jukebox 3 készülékének prototípusát, amelynek végleges változata valószínűleg áprilistól vagy májustól lesz elérhető, és körülbelül 400 dollárért lehet majd megvásárolni. A Nomad 3 az elődeinél kisebb és könnyebb. A 20GB kapacitású készüléken egy IEEE 1394 port is helyet kap, amely az eddigi modelleknél alkalmazott USB 1.1 interfésznél gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé, és a Creative Audigy hangkártyákhoz való csatlakoztathatóságot is biztosítja.

A SonicBlue legújabb audiolejátszója a Rio Riot nevet kapta. A február közepén piacra kerülő készülék várhatóan 400 dollárért lesz megvásárolható. A 20 GB kapacitást biztosító Rio Riot a cég szerint könnyen kezelhető, és a zenék közötti navigálás is egyszerű. Az úgynevezett Top Tunes funkcióval például összegyűjthetők a leggyakrabban hallgatott zenék, így ezek gyorsabban kereshetők vissza.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09