A Compaq 2001. negyedik negyedévi eredményei

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. január 17. 13:52
A Compaq 2001. december 31-ével záruló negyedik negyedévének árbevétele 8,5 milliárd dollár volt, vagyis 1 milliárd dollárral, illetve 14 százalékkal több, mint az előző negyedévben, és 26 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.
A nyereség 92 millió dollár, részvényenként 5 cent volt. A 36 millió dollárt kitevő fúziós költségek nélkül a cég egy részvényre jutó nyeresége 6 cent volt.

„Negyedik negyedévi eredményeink világosan mutatják, hogy a Compaq nagy figyelmet fordít a teljesítésre, és folyamatosan erősíti piaci jelenlétét” – mondta Michael Capellas elnök-vezérigazgató. „A tavalyi év elején három stratégiai célt tűztünk ki magunk elé: bővítjük kapacitásainkat, növeljük és erősítjük globális szolgáltatásainkat, és javítjuk a PC-üzlet gazdasági helyzetét, miközben gyorsabbá tesszük az ellátási lánc működését. Van még mit tennünk, de már most is jelentős az előrelépés.”

A cég eredményei több területen is javultak:

A vállalati üzletág minden területen egyenletesen növekedett

A Compaq Global Services az előző negyedévhez és az egy évvel korábbi szinthez képest is növekedett

A bruttó árrés az előző negyedévhez képest 1,2 százalékponttal nőtt

Az előző negyedévhez képest csökkentek a működési költségek, miközben az árbevétel 1 milliárd dollárral nőtt

Kiemelkedően jó volt a teljesítmény Európában, ahol az árbevétel az előző negyedévhez képest 31 százalékkal nőtt

A negyedik negyedév árbevétel-arányos bruttó árrés 20,6 százalék volt, azaz 1,2 százalékponttal magasabb, mint az előző negyedévben, ami a volumen növekedését és a termékösszetétel javulását tükrözi. A PC-üzletág bruttó árrése 3 százalékponttal nőtt. A negyedik negyedévi működési költségek összege 1,54 milliárd dollár volt, ami az 1 milliárd dolláros árbevétel-növekedés ellenére csökkenést jelent az előző negyedévhez képest, az egy évvel korábbi szinthez képest pedig 500 millió dollárral lett kevesebb.

„Ez már a negyedik negyedév egymás után, amelyben átszervezési programunk gyors végrehajtása és a szigorú költséggazdálkodás eredményeképpen csökkentek a működési költségek” – mondta Jeff Clarke pénzügyi igazgató. „És ez a hetedik negyedév egymás után, amikor a cég pozitív működési cash-flow-val zár.”

Kulcsszavak: +céginfo Compaq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05