30 napos Safari próbalehetőség, félezer szakkönyv online!

Zsadányi Pál, 2002. január 20. 09:37
Az InformIT tagsággal rendelkezők egy hónapig ingyen használhatják a Safari elektronikus könyvtár szolgáltatásait. Korábban már jeleztem, hogy az InformIT hálószemen van egy unikumnak mondható szolgáltatás, a Safari. Minimum 10 USD tagsági díj esetén havonta négy, más-és-más, kiadó majdnem legfrissebb kiadású könyveinek az elektronikus változatát ’kölcsönözhetjük’ ki.
Hasonló magyar kezdeményezésről is hallottam, de a kezdeti lelkesedés óta több hír nem jött róluk. Hasznos szolgáltatás volna, bár nem minden rizikótól mentes, ismerve a hazai tőkeszegény viszonyokat.

Valószínűleg nem szép megadni egy egyéni promóciós linket, de én megkockáztatom, hogy amit nekem elküldtek, azt adom meg a szolgáltatás eléréséhez szolgáló linkben. A biztonság kedvéért azonban megadom azt a linket is, ahol InformIT tagság megszerezhető, ingyen (de tényleg, semmi trükk, és hatalmas információkolosszusra lel, aki betársul!). Valószínű, hogy a 30 napos free Safari-hoz előbb regisztrálódni kell az InformIT-re. Mivel én rég tag vagyok, és működik a ’kukim’, nem tudom kipróbálni, mi lenne, ha nem volnék tag.

Az InformIT tényleg free, de a 30 napos free Safarira történő regisztrálásnál mégiscsak kérnek hitelkártyaszámot. Az indok: nehogy valaki üptre regisztrálja magát egy csomó emilcímmel, és kikölcsönözzön egy vagon e-könyvet, próba ürügyén. Lehet hát, hogy korábbi nem jó tapasztalatokból voltak kénytelenek kiindulni. Azonban ez elég cseles. Mi van, ha a 30. nap lejártakor elfelejti valaki lemondani a szolgáltatást? Esetleg automatikusan lehívják a díjat. Gondolom, ennél jobban működik a rendszer, föltehetőleg rákérdeznek egy levélben, mert arról is dönteni kell, hogy mekkora szolgáltatást veszünk igénybe.

Ha valaki korábban nem olvasta a Safariról szóló cikkemet, annak megismétlem a virtuális könyvtári állomány jellemző paramétereit. Majd félezer szakkönyv teljes értékű elektronikus változata szerepel a kínálatban, olyan kiadóktól, mint az Addison-Wesley, a Prentice Hall PTR, a Cisco Press, az O'Reilly, a New Riders, a Peachpit, a Que and Sams. Az említett 10 USD csak a kezdőösszeg, és 10 pontra jogosít. Egyébként 10, 20 stb. pontot fizethetünk elő. A kölcsönzést havonta módosíthatjuk (bár az első szakasz 45 napos). A könyvek pontértéke változó, a tartalom mélységének a függvényében. A próba azonban most csak négy könyvre vonatkozik, függetlenül attól, hány pontnak számítanak a ’kikölcsönzött’ művek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50