Információs központ épül a szegedi egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2002. január 22. 09:37
Hamarosan megkezdődik a Szegedi Tudományegyetem tanulmányi és információs központjának építése, a több mint 6,5 milliárd forintos állami beruházásról a kivitelezők és az egyetem vezetője hétfőn írt alá megállapodást.
A tervek szerint 22 ezer négyzetméteren az intézmény központi könyvtára, informatikai rendszere, továbbá tanulóotthon, konferenciaterem kap helyet, valamint parkolót alakítanak ki.

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Mészáros Rezső rektor elmondta, hogy az 1921-ben Kolozsvárról Szegedre települt egyetem életében az 1930-as évek óta legjelentősebbnek számító beruházás eredményeként Közép-Európa legnagyobb felsőoktatási könyvtárával gazdagodik majd Szeged.

Az új intézmény nemcsak az egyetemi igényeket szolgálja ki, hanem a konferenciateremben például különféle városi rendezvényeket is tartanak, a prózai színházi előadástól kezdve a hangversenyekig.

Az Ady téri építkezési területet az egyetem a napokban átadja a kivitelezőnek, a munka heteken belül elkezdődik, s várhatóan két évet vesz igénybe.

A közbeszerzési eljárás kivitelezési pályázatát hét jelentkező közül közös ajánlattal a székesfehérvári Baucont. Rt. és a budapesti Magyar Építő Rt. nyerte, a két cég közkereseti társaságot alakított.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az építkezés átlagosan napi 600-800 embernek biztosít munkát, a befejező szakaszban pedig akár a 3 ezret is elérheti a napi foglalkoztatottak száma.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38