IBM, Dassault Systemes: termékéletciklus-kezelési megoldások a Volvónak

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. február 4. 13:12
A Volvo beszerzési, tervezési és fejlesztési részlege valamennyi teherautó termékfejlesztési tevékenységére egységesen fogja alkalmazni az IBM és a Dassault Systèmes új CATIA és ENOVIA V5 termékeit is magában foglaló termékéletciklus-kezelési (PLM) megoldásait, melynek vállalati szintű bevezetésével egységesíti a Renault VI, Mack és Volvo teherautók, valamint a Volvo buszok termékfejlesztését.
A Volvo 3P szervezete (3P – Purchase, Planning, Product Development) a CATIA és ENOVIA V5 megoldások bevezetését 2002 elejére tervezi. A Volvo 3P által kifejlesztett teherautók a Mack, a Renault és a Volvo védjegyek alatt kerülnek forgalomba. A világ különböző részein található, több mint 50 tervező- és gyártótelepet magában foglaló Volvo Teherautó Üzleti Térség (Volvo Truck Business Area) globális vállalata tagjai számára a rendszernek az egész világon történő bevezetése olyan biztonságos, internet alapú munkateret biztosít, amely lehetővé teszi valós idejű és három-dimenziós adat megosztást.

A Volvo-csoporttal kötött megállapodás körülbelül 1500 CATIA V5 munkaállomást foglal magában, míg az ENOVIA V5-t az egész vállalat alkalmazza majd szorosan integrálva a CATIA-val és más már meglévő rendszerekkel, valamint a Volvo IT, IBM Global Services, EADS Matra Datavision és a Dassault Systemès által biztosított implementációs és módszertani szolgáltatásokkal és támogatással. Ez a szerződés az eddigi legjelentősebb elkötelezettség, amelyet egyetlen ügyfél vállalt a CATIA V5 szoftver bevezetésére. A megállapodás azt is jelenti, hogy az iparág elismeri, hogy az ENOVIA V5 új verziója kitűnően alkalmazható olyan összetett termékfejlesztési tevékenységek menedzselésére, melyek során a teherautó-gyártásra jellemző nagyszámú változatot kell kezelni. Az ENOVIA V5 az egyetlen olyan termék, amely integrált termék/folyamat/erőforrás infrastruktúrája segítségével több szakágat lefedő és több telephelyen folyó digitális teherautó-modellezés végezhető.

  • A Volvo-csoport a világ egyik vezető teherautó-, busz-, gyártóberendezés-, tengeri és ipari alkalmazású meghajtórendszer-, valamint repülőgépmotor- és alkatrész-gyártója. A csoport körülbelül 78 000 alkalmazottal dolgozik a világ 25 országában, és üzleti tevékenységét több mint 185 piacon fejti ki. A Volvo-csoport értékesítésből származó éves bevétele megközelíti a 200 milliárd svéd koronát.
  • A Dassault Systemès a CAD/CAM/CAE/PLM piac első számú globális szoftverfejlesztője. A vállalatoknak olyan e-business megoldásokat nyújt, amellyel megvalósíthatják digitális vállalati rendszerüket, valamint kialakíthatják és szimulálhatják termékeik teljes életciklusát a kiindulási termék koncepciótól egészen a már alkalmazott késztermékig. A CATIA, ENOVIA és DELMIA megoldások támogatják az egyes üzletágakra jellemző üzleti folyamatokat, ezzel segítve a kreatív és innovatív kezdeményezéseket, csökkentve a fejlesztési időt, javítva a minőséget, versenyképességet és a tulajdonosi részesedés értékét: a CATIA támogatja a digitális termékmeghatározást és -szimulációt, a DELMIA megoldásokat biztosít karcsú digitális gyártófolyamatok meghatározásához és szimulálásához; az ENOVIA pedig olyan vállalati megoldásokat kínál, amelyek a digitális termékek, folyamatok és erőforrások átfogó és megosztott modelljeit képesek kezelni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05