Felhagy a WorkPadek gyártásával az IBM

Tóth Kristóf, 2002. február 14. 22:02
Immár hivatalos forrásokból is tudni lehet, hogy az IBM felhagy a Palm operációs rendszerrel ellátott WorkPad kéziszámítógépek gyártásával.
Rick Bause, az IBM szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a cég vezetősége már tavaly meghozta a WorkPad kéziszámítógépek piacról való kivonásával kapcsolatos döntéseket, azonban a raktárkészletek kiürüléséig továbbra is kaphatók a WorkPadek. Ezen IBM-eszközök egyébként lényegében nem mások, mint IBM-logóval ellátott Palm kéziszámítógépek, ugyanis az IBM WorkPad c505 néven forgalmazott kéziszámítógép egy Palm m505-ös, az IBM WorkPad c500 pedig egy Palm m500-as kéziszámítógép. Az előbbi modell 399, az utóbbi pedig 329 dolláros áron kapható, de várhatóan már nem sokáig, ugyanis a raktárkészletek szépen lassan kiapadnak.

A cég szóvivője elmondta, hogy az IBM nem egyszerűen csak kivonja a piacról az elavult kéziszámítógépeit, hanem teljes mértékben fel is hagy azok fejlesztési munkálataival, magyarul a közeljövőben biztosan nem kerül forgalomba IBM-logóval ellátott WorkPad kéziszámítógép. Bause az IBM ezen döntését azzal indokolta, hogy a Big Blue a jövőben a számítástechnika más szakterületeire szeretne koncentrálni, így többek közt minden eddiginél nagyobb figyelmet szeretne fordítani a személyi számítógépek piacára.

"Minden évben átvizsgáljuk az aktuális termékskálánkat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy az adott piaci szegmensekben az odaillő termékeket forgalmazzuk, az életképtelen koncepciókat pedig elvetjük" - mondta Bause.

Az IDC piackutató cég egy, a közelmúltban készített tanulmányából kiderül, hogy a Big Blue a tavalyi évben megközelítőleg 181 ezer darab WorkPad típusú kéziszámítógépet forgalmazott, ami a 11,9 millió darabos tavalyi kéziszámítógép-piacon mintegy 2 százalékos piaci részesedést jelentett a cég számára. Az IDC egyébként már korábban megjósolta, hogy az IBM minden valószínűség szerint felhagy a WorkPad kéziszámítógépek forgalmazásával, ugyanis bár a WorkPadek eladási mutatói nem voltak katasztrofálisan rosszak, de túl kedvezőnek sem lehetett nevezni őket.

Kulcsszavak: palmtop IBM +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58