Felhagy a WorkPadek gyártásával az IBM

Tóth Kristóf, 2002. február 14. 22:02
Immár hivatalos forrásokból is tudni lehet, hogy az IBM felhagy a Palm operációs rendszerrel ellátott WorkPad kéziszámítógépek gyártásával.
Rick Bause, az IBM szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a cég vezetősége már tavaly meghozta a WorkPad kéziszámítógépek piacról való kivonásával kapcsolatos döntéseket, azonban a raktárkészletek kiürüléséig továbbra is kaphatók a WorkPadek. Ezen IBM-eszközök egyébként lényegében nem mások, mint IBM-logóval ellátott Palm kéziszámítógépek, ugyanis az IBM WorkPad c505 néven forgalmazott kéziszámítógép egy Palm m505-ös, az IBM WorkPad c500 pedig egy Palm m500-as kéziszámítógép. Az előbbi modell 399, az utóbbi pedig 329 dolláros áron kapható, de várhatóan már nem sokáig, ugyanis a raktárkészletek szépen lassan kiapadnak.

A cég szóvivője elmondta, hogy az IBM nem egyszerűen csak kivonja a piacról az elavult kéziszámítógépeit, hanem teljes mértékben fel is hagy azok fejlesztési munkálataival, magyarul a közeljövőben biztosan nem kerül forgalomba IBM-logóval ellátott WorkPad kéziszámítógép. Bause az IBM ezen döntését azzal indokolta, hogy a Big Blue a jövőben a számítástechnika más szakterületeire szeretne koncentrálni, így többek közt minden eddiginél nagyobb figyelmet szeretne fordítani a személyi számítógépek piacára.

"Minden évben átvizsgáljuk az aktuális termékskálánkat, hogy biztosak lehessünk abban, hogy az adott piaci szegmensekben az odaillő termékeket forgalmazzuk, az életképtelen koncepciókat pedig elvetjük" - mondta Bause.

Az IDC piackutató cég egy, a közelmúltban készített tanulmányából kiderül, hogy a Big Blue a tavalyi évben megközelítőleg 181 ezer darab WorkPad típusú kéziszámítógépet forgalmazott, ami a 11,9 millió darabos tavalyi kéziszámítógép-piacon mintegy 2 százalékos piaci részesedést jelentett a cég számára. Az IDC egyébként már korábban megjósolta, hogy az IBM minden valószínűség szerint felhagy a WorkPad kéziszámítógépek forgalmazásával, ugyanis bár a WorkPadek eladási mutatói nem voltak katasztrofálisan rosszak, de túl kedvezőnek sem lehetett nevezni őket.

Kulcsszavak: palmtop IBM +fohir

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12