Nincs több ingyenes e-mail az AltaVistánál

Tóth Kristóf, 2002. február 21. 06:44
Az AltaVista keddi bejelentése szerint a társaság a közeljövőben leállítja web alapú, ingyenes e-mail szolgáltatását. Az AltaVista döntése elsősorban költségcsökkenési célt szolgál, közölték a társaság vezetői.
A népszerű internetes keresőt működtető társaság kedden értesítette mintegy 400 ezer e-mail felhasználóját, hogy az AltaVista március 31-ei határidővel megszünteti az általuk használt ingyenes e-mail postafiók szolgáltatását. A társaság a határidőt követően nem továbbítja a beérkező leveleket, és a levelek archívumához sem biztosít hozzáférést, közölte Krista Thomas, az AltaVista szóvivőnője.

Az AltaVista a jövőben megújult lendülettel kívánja folytatni internetes keresőrendszerének fejlesztését, a társaság portálszerű szolgáltatásai, mint az ingyenes e-mail postafiók, azonban fokozatosan megszünnek. A társaság a közelmúltban az internet világszerte érezhető, lendületes növekedésével, illetve térhódításával számos új területre be kívánt törni, és az AltaVista weboldalát a Yahoohoz, valamint más riválisokhoz hasonlóan egy szolgáltatások széles skáláját kínáló portállá próbálta fejleszteni. Az internetlufi kidurranásával azonban a társaság inkább visszatér eredeti szolgáltatásához, az internetes keresőhöz, a többi, költséges szolgáltatást pedig leállítja.

Az AltaVista e-mail szolgáltatásának sorsa a legtöbb internetes társaság számára egyáltalán nem ismeretlen, mivel az internet növekedésének visszaesésével, illetve az általános recesszióval számos cég igen nehéz helyzetbe került, és kénytelen volt megszabadulni veszteséget termelő szolgáltatásaitól. A cégek körében a közelmúltban elterjedt az a stratégia, miszerint a társaságok csak néhány, nyereséges szolgáltatást tartanak meg, a bizonytalan szolgáltatásokat pedig mielőbb leállítják.

"Az elmúlt két évben a társaság újból az AltaVista.com eredeti szolgáltatását helyezte előtérbe, amely nem más, mint a világ legösszetettebb keresőmotorja" - áll a társaság közleményében. Az AltaVista március 31-ig minden héten értesítést fog küldeni felhasználóinak az e-mail szolgáltatás megszűnéséről.

Kulcsszavak: freemail AltaVista

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás