Átszervezés a Matáv Csoportban

Kovács Attila, 2002. április 3. 20:25
Április 3-án sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Matáv korábbi üzleti kommunikációs üzletága, továbbá a MatávCom nem alközponti szolgáltatással foglalkozó részlegei, és két Matáv cég, a multimédia-specialista (és eddig a MatávCom égisze alatt működő) BCN Kft., valamint a kártyás szolgáltatásokat nyújtó CardNet Kft. összevonásával, április 1-jével Üzleti Megoldások néven új üzletág kezdte meg tevékenységét a Matáv Csoportban.
Az új szervezet, amelynek vezetője Tankó Zoltán, a Matáv vezérigazgató-helyettese, elsősorban a termékportfoliót bővíti (ennek legjellemzőbb eleme a rendszerintegráció), végtől-végig menedzselt hálózatokat és hálózati infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt, továbbá mindinkább célja a kiemelt ügyfelek távközlési, hálózati és informatikai ún. „egykapus” kiszolgálása. A MatávCom, amelytől mintegy 160 fő kerül át az új Matáv üzletágba, az alközponti feladatokkal foglalkozó leányvállalat marad, vezetőjével, Bedő Erikkel, a jövőt illetően további tárgyalások folynak. Az új Üzleti Megoldások üzletágon belül külön-külön szervezeti egységet alkot a rendszerintegrátori szakembergárda, az üzleti ügyfelek egyedi igényeit kielégítő értékesítési terület, valamint a hang- és adatátviteli termékek értékesítésével és üzembe helyezésével foglalkozó részleg.

A létszámát tekintve az új üzletág a régi üzleti kommunikációs üzletághoz képest háromszor nagyobb lesz, és éves árbevétele a tervek szerint a csoport árbevételének egyötödét teszi majd ki – tájékoztatott Tankó Zoltán, hangsúlyozva, hogy az átszervezések nem járnak létszám- és költségmegtakarítással.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás