C#: közös hangot talál a fejlesztőkkel

Tóth Kristóf, 2002. május 5. 21:32
A Microsoft új C# programozási nyelve egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fejlesztők körében, és a megoldás az elmúlt fél évben megduplázta felhasználóinak számát, áll egy új tanulmányban.
A C# a szoftveróriás Microsoft Java-szerű programozási nyelve, amely jelentős szerephez jut a társaság .Net web-alapú szolgáltatási stratégiájában.

Jelenleg az észak-amerikai szoftverfejlesztők mintegy 12 százaléka kezdte meg az ismerkedést a C# nyelvvel, amely a hat hónappal ezelőtti 7 százalékos arány közel kétszerese - áll az Evans Data napokban kiadott felmérésben. A társaság egyébként úgy véli, a C# elterjedtsége az elkövetkező egy évben ismét megduplázódik, és eléri a 24 százalékot.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy - legalábbis az Evans Data felmérése alapján - a szoftverfejlesztők egyelőre csak ismerkednek a Microsoft új megoldásával, és fejlesztéseik döntő többségéhez, mintegy 80 százalékához más nyelvet használnak. Az Evans Data egyébként mintegy 800 fejlesztő válasza alapján készítette a felmérést.

A C# egyelőre nem állt egyik korábbi megoldás helyébe sem, mivel a programozási nyelvet a fejlesztők még csak "méregetik", közölte az Evans Data egyik képviselője. A társaság szerint a C# a Microsoft Visual Basic felhasználói között a legnépszerűbb, illetve azon fejlesztők körében, akik az XML-t (Extensivel Markup Language) használják. A C# jelenleg kevésbé népszerű a Java-fejlesztők köreiben, áll az Evans jelentésében.

A Microsoft a szoftverfejlesztőkért folytatott küzdelem jegyében készítette el a C# nyelvet. A társaság .Net webes szolgáltatási platformjával elsősorban a Sun Microsystemsszel, az általa kifejlesztett Java programozási nyelvvel, illetve annak fő támogatóival (Oracle, IBM, BEA Systems) kívánja felvenni a harcot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32