VT-Soft: növekvő szolgáltatási bevételek

Kovács Attila, 2002. május 13. 11:52
A 13 éve piacon lévő, eddig minden évben nyereséges VT-Soft Kft. 2001-ben 767 millió forintos árbevétel mellett 125 millió forintos nyereséget produkált – tájékoztatott a május 13-án megrendezett sajtótájékoztatón Igaz Gábor, a cég ügyvezetője.
A kft. bevételeiben egyre nő a szolgáltatás aránya, amely a múlt évben elérte a 460 millió forintot. A VT-Soft saját fejlesztésű szoftverrendszerei közül kiemelhető az „Opus” bér, munkaügyi és társadalombiztosítási rendszer, valamint a speciális szolgáltatásokat nyújtó „Corso” önkormányzati pénzügyi gazdálkodási rendszer. Technológiai téren a kft. célja a platform- és adatbázis-függetlenség: Computer Associates, Oracle, Sybase, Microsoft és BMC Software alapú rendszereket egyaránt szállítanak.

A VT-Soft idén már üzemelteti is a legfontosabb partnere, a Belügyminisztérium részére készített rendszereit. Ugyanakkor humán ügyviteli szolgáltatása részeként, szintén új tevékenységként a VT-Soft ez év januárja óta végzi a Tiszai Vegyi Kombinát és a cégcsoporthoz tartozó társaságok teljes bérszámfejtését („outsourcing”). További eredmény: a cég a Siemens alvállalkozójaként sikeresen részt vett az okmányirodai projekten.

Igaz Gábor elmondta, hogy biztonságosabbá válhat a használtautó vásárlás a VT-Soft által kifejlesztett programrendszer használatával, annak alkalmazásával hamarosan újabb információk érhetők el a BM Adatfeldolgozási Hivatal nyilvántartásából. Műszakilag elkészült már az az SMS-szolgáltatás, amely – a hivatal központi számítógépén tárolt adatok alapján – a lakosság számára gépkocsi rendszám megadása után közli a kérdéses jármű gyártmányát, típusát, színét, illetve azt is, hogy körözés alatt áll-e a gépkocsi. Az üzenettovábbításra a BM hivatala megállapodást készít elő a GSM-szolgáltatókkal.

Kulcsszavak: VT-Soft +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás