Még HÍResebbek lettünk - a Prím Online az eBruit rendszerben!

Szalay Dániel, 2002. július 21. 08:15
A hírre éhező internetezők egyszerűen sziporkázni fognak, ha csatlakoznak az eBruit nevű kezdeményezéshez, melynek lényege egy olyan kis alkalmazás biztosítása, amely a legnagyobb hír- és tartalomszolgáltató website-okkal - közöttük immáron a Prím Online cikkadatbázis-kiszolgálóival is – történő kapcsolaton keresztül értésít a legfrissebb bejelentésekről.
Az eBruit rendszer előnye abban áll, hogy az oldalakon megjelenő cikkek publikálását maximum 2-3 percen belül jelzi az olvasónak egy szolíd kis felbukkanó ablakban, és megfelelő beállítás esetén még hangjelzést is ad új hír interneten történő megjelenésekor. Ezáltal gyakorlatilag másodpercre készek lehetünk, hiszen azonnal tudni fogunk minden fontos hírről, ami a világot érinti - legyen szó akár az IT-világ újdonságairól, netán bármi másról.

Ha az eBruit ablakban feltüntetett friss információ érdekesnek bizonyul, az olvasó egy kattintással az adott portálra kerülhet. Az online világban olyan gyorsan jelennek meg hírek, hogy azok nyomon követésére egy átlagos olvasónak nincs kellő ideje. Az eBruit erre nyújt megoldást azzal, hogy folyamatosan jelzi a hírek címeit egy ablakban, de ezeket megfelelő beállítással előre megszűrhetjük, így beállíthatjuk akár azt is, hogy csak a Prím Online híreire figyelmeztessen a szoftver.

Letöltés

A jópofa programot a www.ebruit.hu oldalról tölthetjük le. A telepített állapotú program igény szerint indítható normál programindítással a start menüből éppúgy, mint a Windows indításakor automatikusan. Ha a programot futtató számítógéppel az internetre rácsatlakoztunk, akkor azonnal (és menet közben folyamatosan) ellenőrizhetjük, hogy a már kiválasztott, beállított portálokon vannak-e újabb hírek, és ha igen, a program ezt jelzi.

Úgy tudjuk egyébként, a program máris nagy sikert aratott az internetezők körében (újságírók, hírügynökségek számára még inkább előnyös!), mert a programot az interneten történő közzétételét követően néhány hónap alatt több mint kétezren töltötték le. Ez a szám mára megsokszorozódott, és szinte valamennyi ismertebb magyar hírportál is bekapcsolódott. A listában jelenleg 15 név van, az origo.hu, az index.hu, a nethirlap.hu, a vezess.hu, az fn.hu, a sportforum.hu, a hwsw.hu, a langlovagok.hu, a pcdome.hu, a noklapja.hu, a port.hu, a prog.hu, a prohardver.hu és az sg.hu, valamint a rendszer saját tartalomszolgáltató csapata is aktív szerepet vállalt. És persze ami a legfontosabb, hogy néhány napja már Prím Online is elérhető az eBruit rendszerben. Ehhez csupán a beállítások menüpontban be kell kapcsolni, hogy a Prím hírei is megjelenjenek. Az elérhető portálok száma egyébként napról napra nő. Az elérhető portálok adatbázisa itt érhető el: http://www.ebruit.hu/adatb.php3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09