Az NTT DoCoMo Amerikában is erősít

Kollár Csaba, 2002. július 24. 20:57
Tegnap számoltunk be arról, hogy az NTT DoCoMo erősíti európai jelenlétét. A vállalat mai bejelentése szerint pedig egyre komolyabb jelenléttel büszkélkedhet Amerikában is.
Az NTT DoCoMo és az AT&T Wireless ma aláírt szerződése szerint egyesítik a harmadik generációs mobilkommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szakértelmüket annak érdekében, hogy az USA-ban a 3G szolgáltatások minél hamarabb elindulhassanak.

A szolgáltatások alapját a DoCoMO FOMA 3G mobilkommunikációs szolgáltatása jelenti, mely már eddig is sikeresen működött Japánban. A megállapodás kitér arra, hogy a DoCoMo az AT&T Wireless New York-i központjában egy 3G-bemutatótermet nyit. Itt a látogatók megismerkedhetnek az aktuális készülékekkel, a FOMA megannyi előnyös tulajdonságával, beleértve az i-mode mobilinternetet, az i-motion" hang- és videoklip-forgalmazó szolgáltatást, a Multiaccess egyidejű hang/adat kommunikációt csakúgy, mint a jó minőségű hang- és a nagy sebességű adatátvitelt.

"Az NTT DoCoMo nagyon büszke arra, hogy már az USA lakosságával is megismertetheti a 3G szolgáltatásokat" - nyilatkozta Keiji Tachikawa, az NTT DoCoMo elnöke. Majd hozzátette: "az AT&T Wireless-szel kialakított szoros kapcsolatunknak köszönhetően az amerikai közönség szinte a japán közönséggel egy időben láthatja és próbálhatja ki legújabb fejlesztéseinket."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38