A volt Chip & (PC Guru stb.) csapat tiltakozása

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 5. 18:33
Ali Mehdi, a Chip helyébe lépő új lapokról és a Chip megújulásáról szóló híreinkben szereplő IPMA Services és IPMA Media Kft. ügyvezetője a Vogel-Burda tegnapi sajtótájékoztatójával kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben valótlannak, illetve erősen vitathatónak minősíti az elhangzott és publikált állításokat.
Szerkesztőségünk nem vállalkozhat sem az állítások, sem a cáfolatok igazságtartalmának megállapítására, de kötelességünknek érezzük, hogy a közleményt, mint a másik fél álláspontját, közreadjuk. Ugyanakkor nem állhatjuk meg, hogy a 3. pont kapcsán ne jelezzük azt az Ivanov Pétertől, vagyis a magyarországi Chip alapítójától, a Vogel Publishing Kft. korábbi igazgatójától kapott információt, hogy a két szolgáltató cég egyikében ifjabb Ivanov Péter, a másikban Ivanov Katalin - idősb Ivanov Péter gyermekei - tulajdonosok, a volt vogeles lapigazgató, Ali Mehdi mellett. A cégek neve kísértetiesen emlékeztet az Ivanov Péter Mehdi Ali szavak kezdőbetűiből összeálló szóképre, így az elhatárolódást Ivanov Pétertől - mint külső szemlélők - némi fenntartással kezeljük. És most a közlemény, szó szerint:

1.

Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy a Vogel Publishing Kft. szinte minden dolgozója a felmondásával egy napon, egyszerre munkát vállalt akár az IPMA-Média, akár az IPMA-Service Kft.-ben. A Vogelnél a tulajdonosok és az akkori ügyvezető közötti, régóta húzódó viták miatt a helyzetüket bizonytalannak érző munkatársak egyes tagjai hosszas tárgyalások után, a felmondásukat és munkaviszonyuk megszűntét követően, 3-4 hét elteltével léptek be cégeinkbe.

2.

Az IPMA-Média Kft. és az IPMA-Service Kft., valamint a Vogel Publishing Kft. között létrejött szerződések felmondását hosszas vita előzte meg a Vogel Publishing Kft. többségi tulajdonosával, aki többször is megtagadta, illetve jogszerűtlen és etikátlan feltételekhez kötötte azok részükről történő teljesítését, akadályozva és veszélyeztetve ezzel a rendes üzletvitelt. Bár a Vogel Publishing Kft.-t. képviselő személyek az utóbbi időben többször hivatkoztak tisztességtelen piaci magatartásra, véleményünk szerint ez csak az ő hozzáállásukat és viselkedésüket jellemezte.

3.

Kijelentjük, hogy a Vogel Publishing Kft. volt ügyvezető igazgatójának, Ivanov Péternek soha nem volt, és jelenleg sincs semmilyen tulajdonrésze, vagy bármilyen üzleti érdekeltsége az IPMA-Média, vagy IPMA-Service Kft.-ben, vagy a Magyar PC Magazint, Guru Gamer, Multiplay és Magyar Műszaki Magazint kiadó G.F.H. Kft.-ben. Ezért határozottan visszautasítjuk a Vogel Publishing Kft. jelenlegi ügyvezetője, valamint többségi tulajdonosa által tett, arra vonatkozó utalásokat, hogy az általunk jelenleg készített lapokhoz Ivanov Péternek bármilyen köze lenne. Éppen ezért az őt ért, illetve személyével kapcsolatos vádakra nem kívánunk reagálni.

4.

Amennyiben a Vogel Publishing Kft. nem szünteti be azonnali hatállyal a minket érintő, megalapozatlan vádaskodásokat és alaptalan híreszteléseket, úgy megtesszük a megfelelő jogi lépéseket, hogy igazunknak törvényes úton szerezzünk érvényt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05