SMS értesítés emailekről

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 17. 09:04
Új szolgáltatással gazdagodott a MailBox ingyenes levelezőrendszer. A levelek érkezéséről a felhasználók SMS-ben is értesülhetnek.
Érdekessége a megoldásnak, hogy egyes értesítések mellett összesítő üzenet is rendelhető, azaz a rendszer meghatározott időpontban a beérkezett leveleknek csak a darabszámát közli a felhasználóval. Ez a típusú beállítás előnyös azoknak a levelezőknek, akik több tucat levelet kapnak naponta, hiszen a nagy forgalom miatt így nem fogy el az SMS értesítésre fordítható kvóta. A szolgáltatás ugyanis nem ingyenes, annak díját a végfelhasználók fizetik értéknövelt SMS-eken keresztül.

Az eddig alkalmazott levéltovábbítási gyakorlattól eltérően a MailBox rendszeréből nem csak azok kaphatnak SMS értesítést email érkezésekor, akik rendelkeznek mobil internetes előfizetéssel, hanem azok is, akik előrefizetett kártyákkal üzemeltetik mobiltelefonjaikat.

A szolgáltatást az előfizetéses Westel és Pannon mobilosok mellett jelenleg csak a Westel Domino, és a Pannon Praktikum ügyfelek vehetik igénybe, várhatóan azonban a VodaFone (előfizetéses és VitaMax ügyfelek is) és az újdonságnak számító Matáv SMS felhasználók is hamarosan lehetőséget kapnak a regisztrálásra és.

A Mail Hungary az SMS értesítést nem csak a MailBox levelezőben, hanem más, alkalmazásszolgáltatási (ASP) modellben üzemeltetett webmail rendszereiben is biztosítja több mint 190,000 felhasználó részére. Az email SMS értesítés díjköteles. A MailBox-ot fenntartó Mail Hungary Kft. a szolgáltatást a MetaSMS Kft.-vel közösen üzemelteti.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05