Az egyperces menedzser

A Bagolyvár Könyvkiadó sorozata

, 2002. október 6. 08:48
Kenneth Blanchard PhD és Spencer Johnson MD könyve, "Az egyperces menedzser" világszerte elsöprő sikert aratott az 1980-as évek közepén. Több mint egy évig tartotta magát a New York Times sikerlistáján, vagy tizenhat nyelvre fordították le, és keményfedelű kiadásban egymillió példánynál is többet adtak el belőle. A mű mintegy 100 oldalon, a magatartástudományból származó ismeretek alapján mutatja be, hogy az ember a gyakorlatban miként működhet együtt a legjobban másokkal, és alapvető tanulságokkal szolgál a vezetők számára beosztottaik kezeléséhez. Ráadásul olvasmányos is: egy segítséget kérő vállalati vezető történetén keresztül ismerteti az "egyperces menedzserré" válás folyamatát, sok gyakorlati példával, életszerű dialógussal fűszerezve.
Az első kiadás után az olvasók véleménye világszerte egyöntetű volt: úgy gondolták, hogy sokkal könnyebb lenne a tanulás, ha minden menedzsmentkönyvet ebben a stílusban írnának, és még többet akartak. Megszületett hát "Az egyperces menedzser" sorozat. A stílus maradt: minden rész egy történeten keresztül mutat be egyszerűen elsajátítható, a gyakorlatban kipróbált módszereket. A magyar fordításban megjelent művekben a vezetés, a motiválás, a csapatépítés, az időgazdálkodás, az oktatás és önmagunk menedzselése képezi a jelenleg hozzáférhető témaköröket. A szerzők nem titkolt szándéka, hogy a leírt módszerek és technikák működését az élet minél több területén bemutassák, így ezekben a kis kötetekben olyan tudás rejlik, amely alapvető, pozitív változásokat hozhat minden olvasó életébe, legyen szó akár beosztottakkal küzdő vezetőkről, akár gyermekeik helyes nevelésén fáradozó szülőkről.

Az egyes részek egy-két óra alatt elolvashatók, de ez nem azt jelenti, hogy tartalmuk könnyen emészthető lenne. Érdemes figyelmesen, újra és újra elővéve forgatni őket, kipróbálni a leírtakat. A sorozat egésze szinte tökéletes, az egyes részek értékelése a Business Online magazin szerint a következő:

Kulcsszavak: könyv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50