Pályázat új távmunkahelyek létrehozására

Kovács Attila, 2002. október 10. 18:09
Október 10-én Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter sajtótájékoztató keretében előzetes tájékoztatást adott a kormány "Esélyt a jövőnek" programjában szereplő 1000 távmunkahely létrehozását segítő, a napokban megjelenő és ez év novemberében beadandó pályázatról.
Az eseményen sor került a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumnak a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ), illetve a Teleház Szövetséggel kötött, a távmunkások képzését, foglalkoztatását elősegítő megállapodások aláírására.

A megállapodások főbb elemei a következők: távmunkások integrált képzése a MEOSZ speciális tapasztalatainak a felhasználásával; távmunkások és munkáltatók támogatása call center kialakításával; távmunkahelyek megteremtése, kísérleti modellek létrehozása, felkészítő projektek fejlesztése; folyamatos együttműködés és információcsere.

Egy-egy munkahely kialakításához az IHM 500 ezer Ft-tal, az FMM szintén 500 ezer Ft-tal járul hozzá. A pályázattal a non profit világot, a verseny- és közszférát egyaránt meg kívánják célozni.

2006-ra cél, hogy Magyarország elérje a távmunka terén az EU 2002-es színvonalát (6%), azaz 100 ezres nagyságrendben teremtsünk ilyen munkahelyeket.

Gáspár Mátyás, a már 500 teleházat magába foglaló Magyar Teleház Szövetség elnöke kifejtette, hogy elvi megállapodást kötöttek az IHM-mel, melynek tárgya a teleház-szolgáltatás egész országra való kiterjesztése. A ma aláírt együttműködés célja a teleházak közösségi távmunka központokká való alakítása.

További pályázati információ: www.fmm.gov.hu vagy www.ihm.gov.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27