Jövőre teljes ADSL lefedettség Budapesten, 2-3 új, kedvezményes Matáv díjcsomag?

A Matáv az egértemetés szervezőivel tárgyalt

Szalay Dániel, 2002. december 13. 15:10
A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága a Matávval és az Axelero vezérigazgató-helyettesével tárgyalt arról, mi várható a következő esztendőben - tudtuk meg.
A Matávtól Reznák Roxán és Kozma Zsolt vett részt a találkozón, de megjelent Simó György, az Axelero vezérigazgatóhelyettese is. Németh Attila, a Netért elnöke a Prím Online-nak elmondta, a tárgyalásról előzetesen azért nem tájékoztatták a nyilvánosságot, mert ebben az előkészítés szakaszában előzetesen megállapodtak a felek. A megbeszélés ténye, és ismertetett tartalma nem titok - tette hozzá. Németh szerint a Matáv Csoport a későbbiekben elkötelezettséget vállal az internet fejlesztésében.

Az idei év nyarán még a Matáv székháza előtt a médiában nagy nyilvánosságot kapott egértemetéssel egybekötött tüntetést szervező Netért vezetője hozzátette, a Matáv alapvetően 3 lépést tervez a következő eszendőben. Németh üdvözölte, hogy jól haladnak az ADSL fejlesztések, és 2003 első felében további 50 településen és Budapest teljes területén lesz elérhető az asszimetrikus, nagy sebességű kapcsolat, "mivel rendelkezésükre áll a technológia, amivel az eddig technikailag elérhetetlen területeket el tudják látni ADSL-el." A kezdő netezők számára ismeretterjesztő akciót kezdenek a távközlési óriásnál.

- Ami bennünket a legjobban érdekel, az az, hogy a jövő év elejére, a modemes felhasználók részére 2-3 új, kedvezményes díjcsomagot terveznek, melynek segítségével a 40 óránál lényegesen többet netezőket célozzák meg. Erről több konkrétumot nem tudunk, mert az új kedvezményes díjcsomagok még előkészítés alatt állnak - hangoztatta Németh, aki szerint elképzelhető, hogy a továbbiakban hivatalos és további nem hivatalos egyeztetések is lesznek az érdekvédelmi társaság és a Matáv között.

- A későbbiekben - de már csak jövőre - ismét fogunk egyeztetni, és várhatóan kapunk egy felkérést is, hogy végezzük el egy új internetes technológia felhasználói tesztelését, amire 2003 első negyedében kerülne sor. A Matáv kikéri a véleményünket az ún. zsámbéki ingyenes wireless projekt tesztelése során is - büszkélkedett Németh.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás