Budapestre is betört a Hálózat TV

OTS - Cégvonal, 2003. január 9. 16:03
Újabb egymillió, elsősorban fővárosi nézővel gazdagodott a Hálózat Televízió műsorát foghatók tábora. A csatorna műsorát június óta szinte valamennyi vidéki kábelszolgáltató és városi televízió átveszi. A MATÁV Rt., és a UPC kábelszolgáltató rendszerének januári csatlakozásával újabb, mintegy négyszázezer lakásban vált foghatóvá a Hálózat Tv műsora.
A Hálózatos Televíziók Rt., hazánkban egyedülállóan, egy network típusú együttműködés keretében összekapcsolja a Magyarországon földi sugárzású frekvenciával rendelkező helyi televíziókat, valamint mindazon kábelen működő helyi tévéket, amelyek műsorkészítéssel foglalkoznak. E kereskedelmi televízió elsősorban közszolgálati igényeket elégit ki, teret nyitva a településközi kommunikációnak, a helyi, a regionális, az országos és az európai értékek összekapcsolt bemutatásának. Műsorát félszáz alkotóközösség hozza létre.

A Hálózat TV 2002. júniusától az AMOS-1 műholdon keresztül továbbítja digitális adását. A Kárpát-medencében kódolatlanul fogható jelet 2002. végére műsorukba beágyazva 35 földi sugárzású helyi televízió 1,6 millió lakásba, míg mintegy félezer kábelszolgáltató 300 ezer lakásba jutatta el. 2003. január 1-től több kisebb kábelszolgáltató mellett, a legnagyobbak: a MATÁV, a Radiant, az EMK TV, a Fibernet vidéki és budapesti kábelrendszerei többségén is látható a Hálózat Tv 24 órás műsora.

Január 11-től a UPC is további jelentős számú lakásban teszi lehetővé a helyi televíziózás országos összefogásának megismerését. A Hálózat TV ezzel a lépéssel, kábelen történő foghatóságát januárban 150 százalékkal növelte, és megelőzi a csak kábelen fogható hazai és külföldi televíziókat a technikai foghatóság területén, hiszen helyi, földi sugárzói a kábellel nem rendelkező lakásokba is eljuttatják műsorát, potenciálisan elérve ezzel több, mint 2,3 millió otthont, azaz legalább 6 millió nézőt. Január 11-től, a budapesti UPC rendszerek zömén az alapcsomaggal rendelkező családoknál válik hozzáférhetővé a Hálózat Tv műsora.

Kulcsszavak: kábel televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com