Japán segítség az információs társadalom kiépítésében

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 23. 17:33
Idén tavasszal az NEC elnökének vezetésével jelentős japán cégek vezetőiből álló delegáció látogat Magyarországra az itthoni IT piac befektetési lehetőségeinek megismerése érdekében.
Japánban tett látogatása során Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter találkozott Szaszaki Hadzsimével, az NEC elnökével. A megbeszélésen elhangzott, hogy az NEC harminc éve jó kapcsolatban van számos magyarországi céggel, illetve, hogy több kiemelkedő japán cég érdeklődik a magyarországi távközlési piac iránt.

2003. január 23-án a magyar delegációt fogadta Ohki Mitsuru, a Sony általános elnökhelyettese. A megbeszélésen Kovács Kálmán miniszter felvetette egy az információs társadalmat népszerűsítő "Jövő Háza" létrehozását, amelyet a Sony vezetője örömmel fogadott, és kijelölte azokat a szakértőket, akik a projekt megvalósíthatóságának megvizsgálásában fognak részt venni. Ilyen jellegű létesítmény jelenleg egyedül New Yorkban és Tokióban létezik, illetve Pekingben épül.

A miniszteri látogatás jelentős előrelépést jelentett a hazai elektronikus önkormányzat kialakításában. Látogatása során Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter megállapodott Kadzsivara Takuval, Gifu prefektúra kormányzójával, hogy a tartomány egy magyarországi kisvárosban megvalósítja az elektronikus közigazgatás kísérleti projektjét.

További eredmény, hogy a magyar küldöttség icsikavai látogatása során az informatikai tárca vezetője megállapodott Csiba Micujuki polgármesterrel, arról, hogy az icsikavai önkormányzat fél évre vendégül lát egy magyarországi szakembert, akinek lehetősége nyílik megismerni az Icsikavában már sikeresen működő elektronikus önkormányzat működését, illetve előkészíteni annak magyarországi alkalmazását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38