A Samsung hússzorosára emeli NOR flash kapacitását

Tóth Kristóf, 2003. január 27. 05:56
A dél-koreai elektronikai óriás a NOR flash memóriák piacán is a vezető gyártók körébe kíván tartozni, és az idei évben mintegy 60 millió NOR flash memóriachipet tervez leszállítani.
A Korea Economic Daily dél-koreai üzleti napilap jelentése szerint a Samsung Electronics a 20-szorosára tervezi növelni NOR flash gyártókapacitását az idei év folyamán. A társaság 2003-as terveiben havi mintegy 5 millió darab NOR flash chip legyártása szerepel, amely mennyiség éves szinten várhatóan állandó marad, így 2003 végére eléri a 60 milliót.

A társaság a közelmúltban sikeresen kifejlesztette azokat a 64, illetve 128 Mbites NOR flash chipeket, amelyekkel a társaság a 2.5G (GPRS), és 3G (3. generációs) mobiltelefonok piacán szeretne hódítani, áll a napilap jelentésében.

A Samsung a NAND flash chipek piacán jelenleg is a vezető gyártók közé tartozik a japán Toshiba mellett, de a NOR flash chipek szegmensében messze elmarad a chipóriás Intel, illetve az Advanced Micro Devices (AMD) mögött. Mint a világ harmadik legnagyobb mobiltelefon gyártója, a társaság biztosítani kívánja a saját telefonjaiba szükséges flash memóriachipeket, illetve az olyan, flash chipeket tartalmazó készülékek piacán is hatékonyabban kíván versenyezni riválisaival, mint az MP3 lejátszók, digitális TV-k, DVR (digitális videófelvevő) készülékek, valamint PDA kéziszámítógépek.

A koreai gyártó azt reméli, a NOR flash szegmens megerősítésével jelentős előrelépést tud elérni a SoC (System on Chip - Rendszerchip) megoldások piacán is, amely a memóriaipar legkiélezettebb konkurenciaharcok által övezett területe.

A társasághoz közeli hírforrások szerint a Samsung flash piaci bevételei a 2001-es 1,4 milliárd dollár 2,7-szeresét is elérhetik az idei évben. Ezzel a társaság félvezetőpiaci bevételei még a chipóriás Intelét is felülmúlnák.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55