Hewlett-Packard - évente száz eladott AlphaServer Magyarországon

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 30. 09:42
A Hewlett-Packard (HP) Magyarország évente mintegy 100 AlphaServert értékesít a magyar piacon, amelyeknek a fele a felső kategóriába tartozik, azaz négy vagy ennél több processzorral működik - mondta Molnár János a Hewlett-Packard Magyarország üzletágvezetője szerdán.
A cég budapesti sajtótájékoztatóján az üzletágvezető elmondta, hogy a felső kategóriában a HP a magyar piacon 40 százalékos részesedéssel rendelkezik és évente több mint 10 millió dollárért értékesít AlphaServereket. A HP új, legnagyobb teljesítményű felsőkategóriás GS1280-as nagyvállalati szerveréből eddig hatot adtak el, amelyből négyet már üzembe helyeztek, kettőt a közeljövőben adnak át a vevőknek.

A HP illetékesei nem kívánták elárulni, hogy kik a vásárlók, csupán annyit mondtak, hogy három felhasználó vette meg a gépeket. A vásárlók telekommunikációs, illetve a pénzügyi ágazatban érdekeltek, az egyik vevő pedig az államigazgatási szektorhoz tartozik. Az eladott felsőkategóriás gépek árát a HP szakemberei nem közölték, de az MTI úgy értesült, hogy konfigurációtól, illetve a rendszer kiépítésétől függően az áruk 10 millió forintnál kezdődik és akár a 100 millió forintot is meghaladhatja. A felsőkategóriás AlphaServerek speciális igényeket elégítenek ki, egy-egy ilyen rendszer képes nyilvántartani és kiszolgálni egy mobilszolgáltató három-négy millió ügyfelét.

A HP, illetve elődje, a Compaq 1992 óta van jelen szerverekkel a magyar piacon és eddig több mint 1.500 AlphaServert értékesítettek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58