Atari ST emulátor Pocket PC-k számára

Kollár Csaba, 2003. január 31. 19:32
A Pocket PC-ken most bemutatott legújabb fejlesztéssel az Atari környezetben működő alkalmazások és programok is futtathatók. Gyakran megtörténik, hogy a korábban - régebbi számítógépeken - megismert és megkedvelt szoftvereket szeretnénk legújabb eszközeinken is futtatni. Nyugati elemzők a Commodore 64, az Atari ST és más gépek uralta időszakot "aranykornak nevezik", melyet a most bemutatott fejlesztés segítségével ismét fel lehet idézni.
A most bemutatott emulátor független fejlesztők munkája, többek között Ludovic Olivencia és Andrew Gower működtek közre a CastCE névre keresztelt megoldásnak a kidolgozásában. A fejlesztők, valamint az emulátort használó közösség véleménye szerint a CastCE kitűnik a többi emulátor közül abban is, hogy segítségével a legtöbb eredeti Atari ST játékok és segédprogramok tökéletesen működnek a Pocket PC-ken.

Az emulátor támogatja az alacsony és a közepes felbontású grafikus módot, az emulált raszterizáció pontos, képes olvasni az .ST és az .MSA formátumokat, akárcsak a tömörített (ZIP) fájlokat. Az emulátor ezen kívül képes az egér, a botkormány, illetve a billentyűzet megfelelő emulálására is.

Kulcsszavak: mobilszolg pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05