e-Magyarország - információs irodák

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 7. 12:09
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium februárban és márciusban az ország hat régiójában nyit olyan irodákat, amelyek elsősorban az információs társadalmi pályázatokhoz elkészítéséhez nyújtanak segítséget, valamint európai uniós információkat is közölhetnek - jelentette be Kovács Kálmán, a tárca vezetője csütörtökön Szombathelyen sajtótájékoztatóján.
Március elsejétől 500 közösségi helyen, úgynevezett "e-Magyarország ponton" fogunk európai uniós információkat nyújtani; 2004 május elsejéig pedig 2004 ilyen információs pontot hozunk létre, amivel elérjük, hogy Magyarországon nem lesz olyan település, ahol ne lehetne közvetlenül uniós információkhoz jutni - tette hozzá.

A miniszter - aki a Megyei Jogú Városok Szövetsége informatikai bizottságának alakuló ülésén vett részt - szólt arról is: az információs pontokat a tárca elsősorban a teleházak hálózatán belül, valamint az önkormányzatok által működtetett közösségi helyeken kívánja kialakítani.

Kovács Kálmán a sajtótájékoztatón elmondta: a tárca idei költségvetéséből a hatékony gazdaság elnevezésű programra 15 milliárd forintot, a versenyképes tudás elnevezésű programra 6 milliárd forintot, az e-Magyarország nevű programra 8 milliárd forintot, a sikeres nemzedék elnevezésű programra pedig 32 milliárd forintot kíván fordítani.

A miniszter kitért arra is: elképzeléseik szerint olyan új hírközlési törvényt szeretnének megalkotni, amely igazi versenyhelyzetet hoz létre, és ami kedvez a fogyasztóknak.

Kovács Kálmán bejelentette: tárgyalásokat kezdeményez a kábeltelevíziós szolgáltatók szövetségénél egy kedvezményes díjszabású, tiszta magyar nyelvű televíziós műsor programcsomag bevezetéséről, hogy a szerényebb jövedelműek is láthassanak igényes, régi időket idéző filmeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27