Nokia a CeBIT-en: mobiltartozékok MMS-hez

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 12. 20:42
A Nokia ma a multimédiás üzenetküldést (MMS) otthon és munkahelyen egyaránt ösztönző, sokféle szolgáltatást kínáló és szórakoztató mobilterminál-tartozékok új választékát mutatta be. A többek között Bluetooth, MMS, és képkezelési technológiát alkalmazó Nokia digitális toll, Nokia képnéző, és Nokia tartozéklencse gazdagabb felhasználói élményt biztosít a kompatibilis Nokia mobiltelefon-modellek tulajdonosainak.
A Nokia digitális toll segítségével a felhasználó személyes és színpompás üzeneteket hozhat létre, tárolhat el, és oszthat meg a többiekkel. A toll használata egyszerű: a felhasználó a kifejezetten e célra készült papírra rajzolhat képet vagy írhat sajátkezű üzenetet, melyet Bluetooth technológia révén küldhet el kompatibilis mobilkészülékekre. A rajz megtekinthető a telefonon, majd MMS-ként kompatibilis mobiltelefonra vagy egy e-mail címre küldhető el.

A Nokia digitális toll maximum 100, A5 méretű digitális kép tárolására alkalmas. A képeket az UBS interfészen át a személyi számítógéphez csatlakoztató digitális toll csatlakozóállványába állítva továbbíthatjuk a kompatibilis személyi számítógépre. A Nokia digitális toll a harmadik fél által fejlesztett szolgáltatásokat is támogatja. Az SU-1B Nokia digitális toll a tervek szerint 2003 harmadik negyedévétől lesz kapható.

A könnyű, hordozható Nokia képnéző révén a Nokia MMS kilép a mobiltelefon kijelzőjéről. A felhasználók a telefonjukon található képeket az irodai vagy otthoni televízió képernyőjén vagy videóvetítőn mutathatják meg egymásnak. A képek a Bluetooth technológia révén vezetékek nélkül jutnak el a kompatibilis mobiltelefonról a Nokia képnézőbe. A Nokia képnéző és a televízió vagy a videókivetítő között felcsévélhető RCA vezeték épít kapcsolatot. A képeket egyenként, vagy diasorozatként lehet megtekinteni. Az SU-2 Nokia képnéző a tervek szerint 2003 második negyedévétől lesz kapható.

A Nokia 3650 felhasználói fényképezés során a nagyobb ráközelítés érdekében a Nokia tartozéklencsét egyszerűen feltehetik a telefon hátuljára. A Nokia tartozéklencsével 5-10 cm távolságról tisztább közeli képek készíthetők. A lencse cseréje egyszerűen elvégezhető: egy kézzel el kell csavarni a lencsét. A CC-49 Nokia tartozéklencse a tervek szerint 2003 harmadik negyedévétől lesz megvásárolható.

Kulcsszavak: +fohir CeBIT 2003 MMS Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05